Domnul Gloriei


Inaite ca sa ajunga presedinte Ronald Regan a jucat ca actor. Intr-unul din filme  western a interpretat rolul unui  cow-boy onest si curajos.  Istoria filmului incepe cu un om numit  Tennecy, care a fost atacat de banditi. Cow-boy il scapa dar, prin forta imprejuarilor, ajung amandoi in puscarie.  Tennecy nu cunoaste numele salvatorului sau asa ca il chiama in mod simplu Cow-boy. Ies din puscarie si devin prieteni.
In finalul filmului cei doi sunt din nou atacati de hoti. Eroii principali sunt mai rapizi si ii dezarmeaza. Intr-un moment de neatentie,  Tennecy  se intoarce cu spatele sa cheme seriful, dar unul din hoti se repede si-i smulge pistolul. Inainte ca sa traga Cow-boy,  se arunca asupra prietenului, primind el lovitura de moarte. Seriful pune capat impuscatuirilor.
Cu ultima suflare Cow-boy  spune: Nu ar fi trebuit niciodata sa intorci spatele vrasmasului”  Moare. Tennecy murmura pentru sine: Nici macar nu am stiut numele lui…
Iisus a venti pe pamant ca Prietenul nostru. Avea ca scop sa ne salveze de Hotul care a pradat cerul- Lucifer. A murit in locul nostru. Si in ciuda a tot ce a facut pentru noi, inca nu-i cunoastem Numele.  Cunoasterea numelui inseamna relatie, prietenie, inseamna cunoasterea caracterului si imitarea lui.
Astazi exista o explozie de informatie. Cunoasterea este dincolo de orice limita. Cunoastem orice, cu exceptia lui Dumnezeu. Traim intr-o lume de inlocuitori, chiar si pentru Christos.
1.            Unul din inlocuitorii cei mai comuni este Placerea. Placerea fara limita.  No limit. Placerea cu orice cost, in orice timp, si in orice circumstanta. Nu conteaza simtamintele sau viata celulat. Nu se ia in calcul adulterul, divortul, suferinta, foamea sau chiar moartea. Scopul este sa ma simt eu bine… Religia simturilor.
2.            Un alt Christos fals este patima bogatiei. Banul este Dumnezeul veacului modern. Am cunoscut pe cineva care tinea in mana o bacnota de 50 de euro si spunea: “Acesta este Dumnezeul meu…   Explozia materialismului, consumismului, luxului, mandriei sustin cu prisos aceasta nou religie. Ca sa avem banii uneori platim mai mult decat valoarea lor. Si din pacate uneori sacrificam tot.
3.            Anarhia este un alt Christos modern . Libertate neconditionata; fara limite, fara rezerve si fara lege. Din pacate cine traieste fara lege este un  om al faradelegii si este impotriva tuturor.   Chiar si a lui insusi.
Toti acesti Christosi falsi, si multi altii care mai sunt,  au un singur destin: Falimentul. In cei 2000 de ani de istorie nu au reusit si nu vor reusi sa inlocuiasca pe Iisus cel adevarat. Iisus spunea: Eu sunt Calea adevarul si Viata… Daca Fiul va face liberi veti fi cu adevarat liberi   Ioan 8:34,36.  Iisus este singura speranta, bogatie si libertate. In  El sunt toate.
Cunoscutul scriitor american, Ernest Hemingway, a fost vestit nu numai pentru numărul mare de cărţi, pe care le-a scris, dar şi pentru scepticismul său şi pentru aerul ironic cu care trata problemele religioase. Drept dovadă a scris rugăciunea Tatăl Nostru, în cartea Patruzeci şi nouă de povestiri, 1938. Aici el preia  cuvântul spaniol „nada” care înseamnă „nimic” şi îl  aşează în locul celor mai importante cuvinte din rugăciune. În felul  acesta rugăciunea sacră a Mântuitorului, devine o tragică invocare a inexistentului:
„O Nada noastră care eşti în Nada, să fie Nada numele tău cum e în Nada. Dă-ne nouă Nada noastră zilnică, şi fă Nada cum şi noi facem Nada altora şi nu ne duce pe noi în Nada, dar  eliberează-ne  de Nada.”
Această rugăciune disperată l-a urmărit toată viaţa pe Hemingway şi „l-a ajutat” 20 de ani mai târziu, în 1961 să îşi pună capăt zilelor. Cine caută nimicul cu siguranţă îl va găsi. Nici nu este greu. Este suficient să umble după lucrurile de nimic. Profetul Ieremia spune: „Au umblat după lucruri de nimic şi au ajuns ei înşişi de nimic.” Ier.2:5.
Cand aceste lucruri mărunte devin idoli  se transformă în nimicuri, iar noi devenim căutători de nimic. Singurul care dureaza este Iisus.
Va doresc numai bine
Lupu Corneliu Benone
Sursa: http://www.adventist.it