Dovezi ale existentei lui Dumnezeu

Dovezi ale existentei lui Dumnezeu

Intrebarile despre Dumnezeu nu trebuie sa aiba un raspuns superficial. Ele au nevoie de timp pentru a-si afla raspunsul, dar merita! Pentru cei care doresc sincer adevarul, Dumnezeu a dat suficiente dovezi rationale pe care sa ne bazam credinta, dar El nu a exclus posibilitatea indoielii. Dumnezeu nu poate fi explicat prin metode stiintifice. El este in afara orizontului nostru experimental. Dumnezeu nu ar fi Dumnezeu daca s-ar lasa cuprins in forme, dovezi si legi masurabile. Este imposibil pentru mintea umana cea mai ascutita(dar totusi marginita) sa inteleaga deplin pe cel Infinit si Atotstiutor, dar tocmai aceasta este o dovada puternica a inspiratiei divine. Dumnezeu este de necuprins, altfel n-ar mai fi Fiinta Suprema. Si in lumea naturala suntem inconjurati pretutindeni si permanent de multe taine: de exemplu cele mai simple forme de viata.
Cei mai multi mari oameni de stiinta(Descartes, Kepler, Galileo, Copernic, Newton, Einstein, Maxwell…) au crezut si cred neclintit in Dumnezeu. Acesti oameni au gasit urmele lui Dumnezeu in creatia Lui. Multi atei si agnostici au ajuns la credinta, studiind stiinta si natura.
Ce posibilitati avem noi sa-l cunoastem pe Dumnezeu?
Am preluat noi de la altii(prieteni, parinti, rude sau profesori) conceptia despre Dumnezeu sau ne-am format propria parere? Negam noi oare existenta lui Dumnezeu pentru ca ne este neplacuta ideea unei Fiinte mai inalte fata de care suntem raspunzatori, deoarece in subconstientul nostru ne simtim lezati in libertatea noastra personala? Sau intr-adevar credem noi in Dumnezeu deoarece L-am cunoscut prin Biblie si L-am experimentat in viata noastra?
Desi nu putem dovedi existenta lui Dumnezeu, putem insa sa-L experimentam, sa traim experiente cu Dumnezeu si sa aflam despre El! Trebuie numai sa fim deschisi pentru El! Noi il putem cunoaste pe Dumnezeu pentru ca El ni se descopera! CREATORUL nostru este o PERSOANA iubitoare (isi iubeste copiii) si sunt convins ca nu doreste ca aceia iubiti de EL sa pluteasca in ceata si neclaritate in ceea ce priveste sensul vietii, universul si PERSOANA SA. Deci EL a lasat in mod sigur „ceva” care sa faca lumina in aceste subiecte. Sunt 3 mari cai prin care Dumnezeu se descopera oamenilor:
1          CREATIA (natura,…, sistemul solar,…, galaxiile,…)
2          REVELATIA SCRISA
3          REVELATIA DIRECTA: -a) experienta personala -b) Creatorul se descopera in mod direct.
Caile 1, 2, 3a, sunt lasate de Dumnezeu la indemana tuturor celor care vor sa gandeasca, sa cerceteze, sa analizeze si sa experimenteze. Calea 3b este o descoperire de tip special.
1 CREATIA
Despre creatia infinita (incepand cu atomul si terminand cu universul cunoscut) se poate discuta la infinit. Fiecare aspect al creatiei releva o particica din caracterul CREATORULUI. Lumea atomica si subatomica vorbesc despre legi, taine si energii inimaginabile. O floare, cu parfumul ei care te imbata, cu acele culori minunate care iti fascineaza privirea, ne descopera gingasia, delicatetea si frumusetea dincolo de cuvinte a CREATORULUI. Echilibrul universului cu stele care se misca cu precizie fantastica pe megatraiectorii trasate in spatiu de o mina nevazuta, cu acele corpuri care degaja energii fabuloase prin mecanisme total necunoscute, toate vorbesc despre puterea fara margini a lui Dumnezeu.
Nici macar nu ne dam seama ca fiecare respiratie, fiecare bataie a inimii noastre, fiecare puls si fiecare secunda a vietii noastre le datoram TATALUI nostru ceresc. Totul este o minune in jurul nostru si noi nici macar nu ne dam seama. Suntem atat de orbi incat credem ca perfectiunea si complexitatea fenomenala din jurul nostru sunt, pur si simplu, lucruri obisnuite. Viata este o minune iar noua ni se pare ceva normal si de la sine inteles. Poate de aceea suntem atat de aroganti si atotsuficienti, fiindca nu ne dam seama ce daruri colosale am primit chiar si numai prin „simplul” fapt ca existam. Despre aceste lucruri vom putea intelege oricand vom binevoi sa ne gandim putin si la ACELA care ne-a dat viata. „Fiindca ce se poate cunoaste despre Dumnezeu le este descoperit in ei, caci Dumnezeu le-a aratat. De la crearea lumii, insusirile Lui invizibile – puterea Lui vesnica si dumnezeirea Lui – au fost percepute clar, fiind intelese din ceea ce a fost creat.” (Romani 1.19,20) Vom reveni asupra creatiei in cadrul subiectului urmator.
2 REVELATIA SCRISA
Dumnezeu este un TATA care isi iubeste copiii. EL a trimis copiilor sai o „scrisoare” care poarta pecetea unei alte lumi. Vom vedea ca aceasta scrisoare poarta o amprenta de o asemenea forta si superioritate incat indica clar spre Dumnezeu ca autor. Care este scrisoarea lui Dumnezeu pentru lumea noastra? -Budismul, hindusmul,…, religiile pseudo-crestine?-Islamul?-Crestinismul?
Bineinteles, toate pretind ca reprezinta adevarul. E drept ca unele sunt atat de relativiste incat te intrebi daca mai exista cumva, ceva sigur, absolut si adevarat.
Budismul, hindusmul,…, religiile pseudo-crestinepot fi eliminate din start deoarece cred intr-un Dumnezeu impersonal (o forta impersonala). Dar Dumnezeu este o PERSOANA(vezi 2.2.5 Originea vietii).
Sunt si cateva religii pseudo-crestine care cred intr-un fel de Dumnezeu personal, dar asa cum vom vedea, ele nu indeplinesc criterii de autentificare si validare. Vom analiza in continuare criteriile de autentificare ale Revelatiei Scrise, care sunt 3:
2.1       Profetia(argumentul suprem al Divinitatii)
2.2       Dovezile Stiintifice
2.3       Transformarea Vietii
Acest trio formeaza impreuna pecetea, sigiliul sau semnatura lui Dumnezeu!!!. Este autentificarea Revelatiei Scrise.
2.1 PROFETIA
Exista o singura scriere pe planeta aceasta care a spus cu mult timp inainte(uneori mii de ani) ce se va intampla in viitor: BIBLIA. Daca aceasta fraza este adevarata (si se demontreaza ca este adevarata, asa cum vom vedea), practic tot spectrul religios se reduce brusc numai la crestinism.
Este un lucru evident ca numai Dumnezeu poate spune dinainte cum va evolua in viitor istoria planetei: sunt sute de profetii in BIBLIE care descopera clar si limpede evenimentele viitorului, cu o precizie matematica. Vom analiza cateva astfel de profetii uluitoare prin acuratetea lor intr-un articol separat.
OBSERVATIE: Nu vreau sa se creeze confuzie intre profetie si alte scrieri gen Nostradamus. Diferenta intre ele este neta: – dupa ce are loc un aumit eveniment, apar „expertii” care interpreteaza versurile lui Nostradamus. Cuvintele sunt sucite si rasucite in orice fel, astfel incat sa iasa de acolo ce doresc interpretii. Apoi marii „experti” spun: „Aha, iata ca Nostradamus a prevazut dinainte acest eveniment!”. Acest procedeu merge sa-l folosesti la emisiunile pentru adormirea copiilor mici, desi nici atunci nu este cinstit sa-l folosesti. In BIBLIE, profetia arata foarte clar evenimentul care va avea loc. Un credincios, care cunoaste BIBLIA, poate spune precis, cu mult timp inainte, despre evenimentul care se va intimpla in viitor. Si acest lucru s-a inimplat si se intimpla in istoria planetei.
Daca, incepind cu budismul si terminind cu islamul, aceste religii ar avea macar o singura profetie implinita (care sa fie prevazuta inainte de a avea loc), stau si ma gandesc ce ar spune adeptii acestor religii? Ar defila sus si tare cu aceasta profetie ca o dovada sigura ca religia lor este cea adevarata. De fapt, ei oricum defileaza fara nici o jena pentru credinta lor, desi DUMNEZEU nu si-a pus pecetea SA(2.1+2.2+2.3) asupra religiei lor. Iar daca Dumnezeu nu si-a pus „semnatura” SA, atunci religia lor nu este de origine divina.
Trist este insa ca majoritatea crestinilor habar n-au ca religia lor (BIBLIA), poseda aceasta semnatura Divina. Si mai trist este ca ei se intorc spre religiile care nu sunt semnate de Dumnezeu, ca si cum cine stie ce mari valori ar fi ascunse acolo!!!. Spun asta ca unul care a cotrobait mult timp prin „lada de gunoi” a inventiilor nondivine. Eram ca un copil care mincam resturi murdare din cosul de gunoi, fara sa stiu ca TATAL meu pregatise deja pentru mine o masa bogata si curata. Astazi am curajul sa spun ca, in materie de religie, orice inventie nondivina inseamna mai putin decat gunoi: pentru ca este nociva si impiedica omul sa-l cunoasca pe TATAL sau bun si iubitor.
Semnatura SA (2.1+2.2+2.3) a simplificat lucrurile la maxim. EL a autentificat un singur lucru, nu mai multe. De unde stiu eu asta? Oare am studiat eu toate religiile lumii, le-am analizat eu atent pe fiecare in parte? Acest lucru, in primul rand, nu este posibil. Cunosc insa „miezul” marilor religii ale lumii. Stiu ca sunt lipsite de Pecetea lui Dumnezeu(2.1+2.2+2.3), din 2 motive.
Primul motiv: Dumnezeu este inteligent si iubitor; EL si-a pus amprenta SA (2.1+2.2+2.3) doar intr-un singur loc, pentru a ne scuti de dureri de cap si incertitudini inutile. EL nu a semnat in mai multe locuri, mai multe „documente” care se contrazic unele pe altele.
Si cu legile universului Dumnezeu a procedat la fel. EL nu a semnat legea gravitatiei nr.1, legea gravitatiei nr.2 si asa mai departe. EL a semnat (creat) o singura lege a gravitatiei. Exista o lege a gravitatiei unica pe care EL a stabilit-o, si tot asa exista o singura religie adevarata pe care EL a stabilit-o, nu oamenii. Omul nu poate hotari care este adevarata religie, tot asa cum nu poate hotari care sa fie legea gravitatiei: ele sunt deja stabilite de Dumnezeu. Omul poate doar sa aleaga intre adevar si fals, intre realitate si fictiune. Insa realitatea nu poate fi modificata. Legea gravitatatiei ramine tot legea gravitatiei, indiferent de ceea ce credem, spunem sau facem noi.
Odata descoperit locul unde Dumnezeu a semnat, problemele au disparut. Dumnezeu a avut grija ca documentul semnat de EL sa fie la indemina oricui, sa nu fi ceva secret si greu accesibil. Odata ce acest „document” (BIBLIA) este descoperit, atunci el devine un sistem de referinta, sau un standard pentru orice alta scriere care exista. Dumnezeu a fixat acest sistem de referinta (se va demonstra ca el este chiar BIBLIA).
Orice scriere sau afirmatie care vine in contradictie cu BIBLIA, vine in contradictie cu ACELA care a semnat-o. Orice scriere care nu concorda cu Sistemul de Referinta este eliminata. De aceea dau doi bani pe toate filozofiile acestei lumi, pe filozofia religiilor si alte inventii nondivine. „Povestile nemuritoare” inventate de oameni sau de altcineva sunt bune doar pentru deformarea mistica a mintii umane. In aceste scrieri nu vei gasi nici profetie implinita(2.1), nici dovezi stiintifice(2.2) ci numai afirmatii pe care trebuie sa le inghiti (este adevarat ca in general aceasta „inghitire” nu se face oricum, ci se face in mod „artistic”, adica folosind emotiile pentru a manipula mintea).
Nu vreau sa spun ca eu nu citesc si alte carti in afara BIBLIEI. Poti afla lucruri interesante din multe alte surse. Vreau insa sa spun ca totul se raporteaza la Sistemul de Referinta, care este deja stabilit, este sigur si absolut garantat de CREATOR. Orice lucru care vine in contradictie cu Sistemul de Referinta este in mod evident fals. De exemplu atunci cand se construieste ceva, totul se raporteaza la un Sistem de Referinta bazat in esenta, pe legile matematicii si fizicii. Orice deviere de la aceste legi duce la dezastre si accidente. In domeniul practic oamenii sunt extrem de rigurosi si adopta Sisteme de Referinta si standarde foarte precise. Aici nu te poti juca: toate solutiile unei ecuatii, toate implicatiile unei teoreme sau legi sunt exact cunoscute si aplicate intocmai.
Dar, foarte ciudat, in cel mai important domeniu al existentei, care da sensul vietii noastre, oamenii devin brusc relativisti. Nu ti se pare interesant ca un simplu pix, de exemplu, este construit avind la baza un Sistem stiintific iar in domeniul spiritual majoritatea oamenilor nu cunosc nici un Sistem de Referinta? Dumnezeu care a trasat atit de precis, de limpede si de frumos legile universului, a trasat la fel de precis si legile spirituale si a stabilit cu o mare limpezime un Sistem de Referinta spiritual. Pecetea lui Dumnezeu autentifica Sistemul de Referinta, BIBLIA; si semnatura lui Dumnezeu este = 2.1+2.2+2.3.
Al doilea motiv care arata ca Dumnezeu a semnat intr-un singur loc, si toate religiile, cu exceptia crestinismului, sunt lipsite de semnatura lui Dumnezeu (2.1+2.2+2.3). Am si eu cunostinta de esenta marilor religii ale lumii, mai ales ca m-au interesat la un moment dat. Ceea ce am descoperit a fost un mare amalgam filozofic, fara amprenta divina a profetiei implinite(2.1) si nici a dovezilor stiintifice(2.2). Dar cum pot eu sa stiu ca pecetea divina lipseste daca nu am analizat in profunzime si amanunt aceste religii? Foarte simplu. Daca aceste religii ar poseda o asemenea semnatura divina, atunci nu ar ascunde-o. O asemenea autentificare este de o asa forta si penetrare incat ar fi imediat prezentata ca un argument zdrobitor. Aceste religii, oricum fac mare caz de profunzimea, complexitatea si superioritatea lor. Cum crezi ca s-ar afisa ele, insa, daca ar avea intradevar o dovada divina de o asemenea putere? In nici un caz nu ar ascunde aceasta autentificare, ci ar prezenta-o ca o dovada zdrobitoare. Problema este ca aceasta proba zdrobitoare lipseste cu desavarsire.
Imagineaza-ti anul 1968: Aselenizarea. O lume intreaga stie si urmareste fascinata cum primii oameni pun piciorul pe Luna. Ei sunt americani. Acest lucru il stiu si prietenii lor, dar mai ales il cunosc si dusmanii americanilor: si nu le pica bine deloc. Isi dau seama ca forta si superioritatea tehnologica neta a americanilor este amenintatoare si umilitoare pentru ei. Rusii, chinezii ar fi vrut sa ajunga ei primii pe Luna dar nu au putut. Acum imagineza-ti ca rusii ar fi zis: „De fapt noi am si fost deja pe Luna. Dar in marea si binecunoscuta noastra modestie, care ne-a caracterizat intotdeauna, nu am dorit sa facem public acest lucru. Asa cum se stie noi suntem o natiune de calitate, rafinata si discreta.” Tu i-ai fi crezut? O asemenea realizare ar fi fost imediat prezentata pe toata planeta, insotita de dovezi si argumente de necontestat. Nu „modestia” lor carecteristica i-ar fi impiedicat sa publice dovezile, ci lipsa totala a dovezilor.
Ei bine, acelasi lucru se intimpla si cu religiile mentionate anterior. Daca ar poseda dovezile (2.1+2.2), atunci le-ar prezenta sus si tare, pretutindeni. Lipsa totala a argumentelor de autentificare (2.1+2.2) este atunci compensata prin logoree filozofica (si uneori prin puteri oculte care-i atrag pe oameni asa cum un bec aprins noaptea, atrage micile insecte spre el, pentru a muri cu aripile arse). Observa ca am spus 2.1(PROFETIA)+2.2(DOVEZI STIINTIFICE) si nu 2.1+2.2+2.3, deoarece acest 2.3(VIATA TRANSFORMATA) este uneori contrafacut in cadrul budismului, hinduismului si religiilor pseudo-crestine.
In lipsa autentificarii divine, religiile necrestine te zapacesc cu asa zisa lor complexitate, profunzime, universalitate, cu asa zisa capacitate de dezvoltare a energiilor ascunse in interiorul omului: energii pe care omul nu le cunoaste si nu le foloseste. Mirajul si vraja lor constau in faptul ca ofera PUTEREA: PUTEREA de tip mistic si ocult. Problema acestei puteri oculte este forta ei distructiva asupra tuturor capacitatilor superioare ale omului. Poate voi povesti candva experienta mea in acest domeniu. Intrebare: daca puterea lor este divina, atunci de ce nu poate prevedea viitorul si nu are nici un suport stiintific?
Pe de alta parte religia semnata de CREATOR este de o simplitate care te cucereste si de o FORTA constructiva coplesitoare. Este vorba de FORTA reala, nu de forte oculte. Dar care este diferenta intre puterile oculte si FORTA divina? Intr-o singura propozitie: puterea oculta face din om sclavul sau, iar FORTA DIVINA elibereaza omul din orice fel de sclavie si neputinta. Acesta este un subiect fascinant si vast care trebuie abordat separat.
Oricine (sanatos sau bolnav mintal, inspirat sau neinspirat,…) poate sa creeze maine o noua religie. Nu cred ca este nevoie sa studiezi toate aceste inventii ale unor minti mai mult sau mai putin echilibrate. Timpul infinit nu ti-ar ajunge sa cercetezi toate aberatiile, pentru ca oricine poate spune orice, oricand si in orice cantitate. Este suficient doar sa intrebi: „Prietene, ai semnatura de autentificare?” Imediat vei vedea cum balonul religios se dezumfla pe loc, iar problema se rezolva instantaneu. In fata acestei intrebari simple si frontale totul se prabuseste. Vei auzi o gramada de explicatii si subterfugii, de divagari de la subiect, de cotituri complicate si savante despre divinitate, spiritualitate, cultura, inteligenta,…, inspiratie trascedentala.
Inspiratia trascedentala este intotdeauna divina? Supranaturalul nu inseamna imediat ca si Dumnezeu se afla acolo. Daca inspiratia trascedentala nu este semnata(2.1+2.2+2.3) sau nu concorda cu Sistemul de Referinta deja semnat de CREATOR, atunci cu siguranta, nu estede origine divina! Acest subiect, asa cum am mentionat, poate va fi tratat separat in viitor: ce se afla, de fapt, in spatele fortelor supranaturale care se misca cu tot mai multa putere in lumea noastra? Marea problema este ca majoritatea manifestarilor supranaturale nu poseda 2.1+2.2+2.3!!! sau contrazic Sistemul de Referinta deja semnat cu 2.1+2.2+2.3!!!

2.2 STIINTA

Vom vedea pe ce baze stiintifice solide si cu totul remarcabile sta CREATIA asa cum este ea raportata in BIBLIE. In afara BIBLIEI nu mai exita nimic pe lume care sa posede aceste dovezi. Nu stiu daca realizam ce lucru extraordinar a facut Dumnezeu: a dat dovezi de o putere de necontestat care indica ca EL se afla in spatele BIBLIEI.
2.2.1   VARSTA PLANETEI: conform BIBLIEI pamantul este de aproximativ 6.000 de ani! (ca sa calculezi, trebuie doar sa faci niste adunari). Dumnezeu a creat sistemul solar acum 6.000 de ani!!!
DOVEZI:
Campul Magnetic Planetar scade continuu in intensitate. Prin masuratori s-a stabilit curba de scadere a intensitatii, in timp. Conform acestor calcule, acum 10.000 de ani, campul magnetic al pamintului ar fi avut intensitatea unei stele magnetice! Dar o stea magnetica are campul magnetic produs prin reactii termonucleare! Acest lucru este clar imposibil in cazul pamintului. Si chiar daca ar avea loc reactii termonucleare in interiorul planetei, o asemenea intensitate a campului magnetic, acum 10.000 de ani, nu ar fi fost compatibila cu viata! Deci acum 10.000 ani nu ar fi putut exista viata pe pamint!
Totul se armonizeaza perfect cu raportul creatiei din BIBLIE.
Cantitatea de Heliu radioactiv (He4) din atmosfera provine din uraniu terestru si din captare cosmica (o parte este pierdut in cosmos). Oricum, anual, in atmosfera planetei se adauga o cantitate de 3*1011 gm He4 (3*1011 gm He4 / an). He4 total, masurat in atmosfera este de aproximativ: 3,5*1015 gm. Deci 3,5*1015 gm /3*1011 gm / an = 10.000 ani, virsta pamintului!!!
Varsta planetara este in concordanta uimitoare cu BIBLIA!!!
Populatia Globului. Daca presupunem ca prima pereche de oameni ar fi aparut cu 1.000.000 de ani in urma, si fiecare pereche ar fi conceput 2,5 copii / generatie (in medie, bineinteles), atunci astazi populatia planetei ar fi fost de 102100 !!! Acest numar nici macar nu poate fi imaginat de mintea umana!!! In tot universul cunoscut incap, unul langa altul, inghesuiti, doar 10130 electroni!!! (am spus electroni!!!, nu atomi, protoni, neutroni,…) Dar gandeste-te ca pe pamant au existat miliarde de specii de vietuitoare, incepand cu bacteriile si terminand cu mamiferele. O bacterie este infinit mai mare dacat un electron. Deci pamintul nostru este foarte tinar!!!

2.2.2 VIRSTA LUNII

Iti aduci „aminte” de prima aselenizare? Eu implinisem virsta de 8 ani. Dificultatile tehnice au fost foarte mari. O ultima problema care trebuia sa fie rezolvata:
-se estima virsta sistemului planetar la 4 miliarde de ani
-se cunostea densitatea de praf interstelar
-se cunostea ca Luna nu are atmosfera
Deci a fost astfel posibila calcularea cantitatii de praf, depusa pe Luna, timp de 4 miliarde de ani. Un calcul simplu a aratat ca grosimea stratului de praf era de aproximativ 6-10 metri!!! Acesta este motivul pentru care modulul lunar a fost proiectat cu niste suporturi speciale pentru a nu se scufunda in praf, la aselenizare. Teama lui Amstrong cand a iesit din modul a fost sa nu se scufunde in praf si a testat solul lunar cu piciorul.
SURPRIZA: grosimea stratului de praf este de cativa centimetri!!! S-a refacut calculul virstei pentru Luna (sistem solar): 4000- 6000 ani!!! A fost un soc pentru unii, pentru altii a fost doar o concordanta normala cu ceea ce BIBLIA spusese deja cu mult timp in urma.

2.2.3 VIRSTA SOARELUI

Masuratorile au aratat ca an de an, raza soarelui se micsoreaza. S-a putut calcula viteza de diminuare a razei soarelui. Astfel, acum 1.000.000 de ani soarele ar fi fost de 10 ori mai mare decat astazi (in plina era glaciara!!!— dupa teoria evolutiei) Daca scadem de cinci ori viteza decrementarii razei solare, tot vom avea, acum 1.000.000 ani, un soare dublu in dimensiuni!!! Ar fi putut putut oare exista viata pe pamint in aceste conditii? Soarele este foarte tinar, asa cum spune BIBLIA!!!

2.2.4 CREATIE INSTANTANEE

Biblia spune ca Dumnezeu a creat instantaneu, la comanda: in fiecare zi au aparut, instantaneu, la comanda divina, elementele specifice fiecarei zile, din cele 6 ale creatiei. Dumnezeu a lasat un semn cu totul remarcabil, de necontestat si fara replica al creatiei instantanee a lucrurilor. Personal, acest semn m-a uimit si m-a cucerit prin simplitatea lui si prin forta lui.
Poloniul (Po) este un element radioactiv care:
a)este produs in natura prin dezintegrarea „tatalui” sau Uraniului (Ur);
b)are un timp de viata f. scurt, adica se dezintegreaza f. rapid
Din aceste motive, oriunde apare in natura Po, el apare obligatoriu insotit de Ur.
Ei bine, s-au studiat pe tot globul rocile de granit, mai precis continutul lor in elemente radioactive. S-au constatat halourile (urmele concentrice) care se formeaza in urma dezintegrarii unei substante radioactive: in interiorul rocilor de granit exista numai halourile specifice dezintegrarii Po!!! Nu apar si halourile specifice elementului „tata” Ur!!! Singura explicatie: Dumnezeu a creat rocile de granit, instantaneu, la comanda , cu atomii de Po inclusi in roci.
Deci Dumnezeu a creat sistemul solar acum aproximativ 6000 de ani, instantaneu, asa cum creatia este descrisa in BIBLIE, in Geneza. 2.2.4   FORMA+ „SUPORTUL” PLANETEI
Acum aproximativ 4000 ani (2000 iH.), in BIBLIE, Iov spune: „EL intinde miazanoaptea deasupra golului, si spinzura pamintul pe nimic.”(Iov 26.7) Este extraordinar cum acest om a putut sa „vada” pamintul care pluteste in spatiu, in gol (in vid!!!).
Mii de ani mai tirziu, marea civilizatie greaca te uimeste cu naivitatea ei: in conceptia lor pamintul era sprijinit pe umerii lui Atlas. Cand se mai misca si el un pic, pamintul se cutremura. Imi place aceasta diferenta neta intre cateva cuvinte divin inspirate, si sistemele sofisticate ale culturii si inteligentei umane. Ce ar fi spus un grec antic daca i-ai fi spus ca pamintul este suspendat in gol? Ce spun astazi oamenii in fata cuvintelor Creatorului? Iti rid cu superioritate in fata si te considera ingust la minte, prost si eventual fanatic. Nici nu realizeaza ca sistemele lor actuale sunt penibile in fata realitatii, in fata CELUI care a creat cosmosul. Iar aerele lor de superioritate, oare cat de justificate sunt? Un biet fir de praf se crede mai inteligent decat ACELA care sustine in spatiul infinit, intr-un echilibru perfect, lumile vazute si nevazute.
Cultura si inteligenta lumii noastre a ajuns un fel de dumnezeu al omului modern, iar Creatorul tuturor lucrurilor este considerat fie o inventie a celor slabi, fie este privit ca un batrinel incuiat si demodat. Oare asa sa fie? Nu cumva este invers?
Acum aproximativ 3000 ani (1000 dH.), in BIBLIE, Solomon vorbeste despre forma pamintului: termenul folosit este rotundul sau „rotocolul pamintului”. Adica pamintul este rotund!!!
Ambele informatii referitoare la planeta noastra apartin epocii moderne!!!
2.2.5 ORIGINEA VIETII
Incercand sa explice originea vietii, stiinta se indeparteaza tot mai mult de argumentul hazardului, deoarece dovada ca a existat un plan bine pus la punct este puternica, Universul fiind ceva ce pare sa fi fost creat de un Creator inteligent dupa un plan intelligent. Faptul ca in crearea si functionarea Universului a existat un plan de o intelligenta inimaginabila conduce la credinta in existenta unui Creator Superintelligent, Atotstiutor si Atotputernic.
CAUZA PRIMARA a originii vietii nu poate fi explicata sau cuprinsa cu mintea umana. Exista insa o lege fundamentala a cauzei si a efectului, care spune 2 lucruri: 1-nu poate exista efect fara o cauza; 2-niciodata efectul nu poate sa depaseasca cauza(de exemplu: computer< om< Dumnezeu).
Sa analizam cateva notiuni esentiale:
EFECTUL                                                      CAUZA PRIMARA
Universul este infinit, atunci obligatoriu      CAUZA PRIMARA este infinita
Timpul este infinit                                          CAUZA PRIMARA este eterna
Energia universului este infinita                   CAUZA PRIMARA este atotputernica
Complexitatea universului este infinita       CAUZA PRIMARA este atotcunoscatoare
. . .
1-Viata (omul este viu)                                 CAUZA PRIMARA este vie
2-Omul are vointa                                          CAUZA PRIMARA este volitiva
3-Omul este inteligent                                   CAUZA PRIMARA este inteligenta
4-Omul are constiinta                                   CAUZA PRIMARA este morala
5-Omul iubeste                                              CAUZA PRIMARA iubeste
6-Creatia este de o frumusete uluitoare     CAUZA PRIMARA iubeste frumosul
Conform 1-6, CAUZA PRIMARA (Dumnezeu) este o PERSOANA infinita, eterna, atotputernica si atotcunoscatoare.
Ultimele concluzii ale cercetarilor stiintifice arata ca Universul ar fi fost creat in scopul existentei vietii, deoarece multi dintre factorii din Univers sunt atat de fin armonizati, incat cea mai mica variatie a unuia dintre ei ar putea genera un mediu neprielnic existentei vietii:
-daca rata de expansiune ar fi fost mai mica doar cu 1/100.000.000, Universul ar fi intrat in colaps, iar daca ar fi fost mai mare cu 1/100.000.000, s-ar fi extins prea rapid pentru ca stelele si planetele sa se poata forma.
Daca forta nucleara, ar fi fost doar cu putin mai mica, in Univers nu ar fi existat decat hidrogen, iar daca ar fi fost doar cu putin mai mare, ar fi existat doar heliu. Intr-un astfel de mediu, in ambele cazuri, viata nu ar fi putut exista niciodata.
Exista suficiente dovezi stiintifice pentru a determina pe adevaratii cercetatorii stiintifici sa recunoasca ca sansele ca Universul sa ia nastere din ceva ca Big Bang sunt practic nule. Chiar si renumitul biolog al secolului XX, Francis Crick (ateu convins), a ajuns la concluzia ca viata este prea complicata, ca sa se fi dezvoltat in presupuse miliarde de ani, el sugerand ca viata a inceput in alta parte si apoi a fost adusa aici. Dar aceasta nu face decat sa paseze problema originii vietii in alta parte.
Darwin, care si-a bazat teoria evolutionista pe idea modificarilor mici si successive in cadrul speciilor, spunea ca daca se va putea dovedi ca un organ complex nu a trecut prin aceste etape, atunci teoria aceasta va cadea, ceea ce s-a si intamplat. Biochimistul Michael Behe(care nu este adept al creationismului) a aratat ca anumite organe ale corpului(cilii, ochiul) nu ar fi putut aparea in timp(dupa teoria evolutionista), deoarece pentru ca un astfel de organ sa functioneze trebuie ca toate componente lui sa fie la locul lor simultan. Lipsa de la inceput a unui singur element component face ca organul respective sa nu poata functiona, supravietui si deci exista. Aceasta dovada extrem de importanta pune in mod foarte serios sub semnul intrebarii aparitia din intamplare a vietii, printr-un process evolutiv.
S-ar putea scrie carti intregi despre multitudinea dovezilor stiintifice (din domeniile medicinei, biologiei, geologiei, fizicii, lingvisticii, psihologiei, psihopedagogiei, . . .) care sustin puternic creatia divina. Cred ca cele prezentate sunt totusi relevante si suficiente.

2.3 TRANSFORMAREA VIETII (
semnatura divina chiar in viata omului): iubirea dusmanilor
Voi face o comparatie intre: -budism, hindusm,…, religii pseudo-crestine; -islamul; -iudeo-crestinism. Elementul de comparatie va fi iubirea manifestata practic intre oameni. Si, pentru ca iubirea a ajuns atit de falsificata si trucata, vreau sa folosesc un element de comparatie care nu poate fi contrafacut: iubirea dusmanilor; vreau sa fiu clar, nu am spus indiferenta fata de dusmani, ci iubirea dusmanilor!!!
Singurii oameni de care am cunostinta ca si-au iubit sau isi iubesc vrasmasii, au o caracteristica comuna: au crezut intradevar in Dumnezeu, o calitate foarte rara, dar nu inexistenta.
O astfel de iubire are in mod clar originea intr-o alta lume: isi are izvorul in inima lui Dumnezeu.
-Iubirea. Islamul: „Iubirea” s-a bazat pe forta armata, inca de la Mohamed (fondatorul islamului). Cine adera la noua religie era acceptat, cine nu adera la noul sistem, era considerat dusman: trebuia cucerit, apoi inrobit sau distrus! Crestinismul: -„iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti”
-„iubiti pe vrasmasii vostri”
-„faceti bine celor ce va urasc”
-Libertatea de constiinta (alegere). Islamul: Daca cumva devi crestin (sau altceva ), in cadrul islamului, atunci poti sa-ti sapi si groapa ca sa fi asigurat pentru orice eventualitate. Daca insa un crestin trece la islam, atunci este primit cu mare bucurie. Cata onestitate!
Crestinismul: Dumnezeu permite oricui sa fie ateu, musulman, sau orice ce doreste el, desi ar putea: -sa determine pe oricine sa execute numai ce doreste EL, fara comentarii -sa spulbere efectiv pe oricine nu este de acord cu EL, fara sa dea cont la nimeni
-Confruntarea cu adevarul
Islamul: are o frica cronica in fata crestinismului. Crestinii care au avut curajul sa vorbeasca despre credinta lor, au fost amenintati cu moartea si multi dintre ei au fost omoriti in mod bestial. De ce?
Crestinismul: Adevarul nu se teme niciodata de confruntare, cercetare si analiza! El nu poate fi invins! Numai minciuna se teme sa fie analizata si cercetata, fiindca nu poate rezista la probe!
-Femeia. Islamul: Ce este ea pentru un musulman? Un fel de obiect, util pentru anumite lucruri. Daca jumatatea ta (un copil al lui Dumnezeu, facut dupa chipul si asemanarea SA) este considerata obiect atunci ce sa mai vorbim de iubirea vrajmasilor? Crestinismul: Dumnezeu a dat barbatului si femeii demnitatea si nobletea unor copii de REGE! El este un print, fiu al REGELUI UNIVERSULUI iar ea este o printesa, fata a REGELUI UNIVERSULUI! Adevaratii credinciosi (cam rari, este drept) au avut, din acest motiv, familii fericite!
Budismul, hindusmul,…, religii pseudo-crestine
Acest grup este foarte heterogen: de la manifestari ale „iubirii” de tip musulman, pina la o imitatie aproape perfecta a iubirii crestine! Daca n-ar fi testul iubirii dusmanilor, al profetiei si al stiintei, aproape ca ai putea fi pacalit: asa cum am fost si eu pacalit, cindva, de „profunzimea si superioritatea” meditatiilor orientale (yoga,. . . ). Deocamdata nu comentez efectul distrugator al acestor meditatii asupra creierului!!!
Daca privesti atent vei observa ca aceasta „iubire” seamana mai mult cu starea unui om drogat, de beatitudine iresponsabila. Nu vei descoperii forta iubirii crestine autentice si in nici un caz iubirea dusmanilor care merge pina la sacrificiu de sine! De fapt forta crestinismului a fost aceasta iubire, si forta lui s-a prabusit odata cu disparitia acestei iubiri. Dar asa prabusit cum este astazi, crestinismul totusi a dat (si inca mai da) acei oameni cu iubire divina, cu impact devastator, imposibil de oprit! Personal nu am cunostinta de existenta unei asemenea iubiri pentru dusmani, in afara iudeo-crestinismului.
Gandeste-te la HRISTOS:
EL se apropie de orasul unde stie ca va fi primit cu ura de moarte si va fi rastignit; dar ISUS nu se gandaste la moartea SA, ci plange pentru aceia care-L vor ucide, pentru ca vede toate nenorocirile care vor veni peste ei in viitor.
In timp ce ISUS se prabuseste sub greutatea crucii (pe drumul calvarului), sub biciul soldatilor, sub loviturile si scuipatul privitorilor, EL aude femeile care-L plang cu mila. Si atunci se gandeste la ele(nu la SINE si la durerea SA) si le spune: „Nu ma plangeti pe MINE, ci pe voi si pe copiii vostri . . .”

In timp ce viata se scurge din EL, pe cruce, tradat de toti, dispretuit, huiduit si batjocorit, EL spune: „TATA iarta-i, caci nu stiu ce fac!”
Asa a fost crestinismul la inceput. Aceasta iubire a „spulberat” totul in calea ei, in inimile pietrificate de mandrie si egoism ale oamenilor. Scopul vietii lui Isus a fost de a sluji cu iubire jertfitoare de sine pentru fericirea celor cazuti in pacat; compara cu orice alta religie unde scopul si motivatia este iubirea de sine. Tinta lui Isus a fost de a descoperi Universului intreg iubirea lui Dumnezeu. Puterea, motivatia si principiul oricarei actiuni a lui Isus era iubirea lui Dumnezeu.
      „Iubirea lui Dumnezeu descoperita la Golgota va fi stiinta si cantecul oamenilor mantuiti. Niciodata nu se va uita ca El, a carui putere a creat si sustinut lumile nenumarate in universul infinit, s-a umilit pentru a ridica omenirea cazuta, s-a jertfit ca sa poarte vinovatia si rusinea pacatului si chinurile unei lumi pierdute I-au sfasiat inima si I-au zdrobit viata pe crucea de pe Calvar. Faptul ca Facatorul tuturor lumilor si Arbitrul tuturor destinelor, a parasit slava cerului si s-a umilit din dragoste pentru om, va provoca totdeauna uimirea si admiratia universului. In viata aceasta abia incepem sa intelegem subiectul cel minunat al iubirii mantuitoare. Totusi cele mai patrunzatoare puteri ale mintii nu pot cuprinde lungimea, latimea, adancimea si inaltimea iubirii Dumnezeului nostru. Dar privind asupra caracterului Domnului Isus, vom fi motivati sa cultivam dragostea, bunatea, blandetea si inima noastra va fi schimbata la o viata noua.” (E.G. White, Tragedia Veacurilor)
„Isus a vazut ca daca nu se face o schimbare hotarata in principiile si telurile oamenilor, ei sunt pierduti. De aceea avea o staruinta neobosita de a fi lumina oamenilor. El i-a invatat pe oameni ca fiecare clipa are urmari vesnice si este o comoara ce trebuie folosita pentru scopuri sfinte. Povara teribila a raspunderii salvarii sufletelor era asupra Lui.” (E.G. White, Hristos Lumina lumii) Isus, singurul care cunostea inaltimea si adancimea iubirii lui Dumnezeu, a venit dintr-o lume de nedescrisa slava in lumea noastra intunecata de pacat, moarte si blestem, pentru a suferi rusinea, insulta, umilinta, ura si moartea pe cruce, datorita teribilei grozavii a pacatului care desparte pe om de Dumnezeu. Acest sacrificiu infinit pentru o lume care nu L-a iubit, subjuga ratiunea umana.
Intelegerea completa a Dumnezeului infinit este o imposibilitate. Noi descoperim adevaruri, crestem in cunostinta si ne dezvoltam mintea si caracterul. Daca omul si-ar atinge limitele cunoasterii si dezvoltarii, nu ar mai exista nici un progres. Dar multumim lui Dumnezeu ca nu este asa. In veacuri nesfarsite vom cerceta si invata continuu despre intelepciunea, bunatatea si puterea Creatorului nostru.
de Robert Neacsu Phd.
Sursa: www.articolecrestine.com