Dragii mei frati Iona

Dragii mei frati Iona
Va scriu fiindca vremurile sunt atat de grabite, incat nu am timp sa va vorbesc direct, asa cum mi-ar placea.V-as putea scrie un e-mail sau sa va arunc vreo cateva vorbe grabite pe chat dar stiu ca majoritatea nu folositi asa ceva. M-am gandit daca n-ar fi mai bine sa va trimit o epistola, dar cine mai are timp astazi sa citeasca epistole?
Stiu ca Pavel v-a trimis cateva epistole care zac necitite. Poate un SMS ar avea mai multe sanse sa va atraga atentia, dar nu stiu daca in pantecele pestelui este suficient semnal. Ma tem ca nu! As veni la voi sa stam putin de vorba, dar ma tem ca nu v-as gasi pe acasa, fiecare fiind plecat cu diverse corabii departe, departe… Asa ca va scriu cum am facut si trimestrul trecut, in speranta ca timp de trei luni veti gasi o clipa de ragaz sa cititi aceste cateva randuri.
Iata de ce va scriu: am auzit ieri la stiri ca se preconizeaza pentru lunile februarie-martie 2004 o vizita in Ninive. Evident este vorba de o vizita de lucru. Planul este ca fiecare Iona si fiecare comunitate Iona sa mearga in Ninive cu scopul de a le spune celor de acolo despre hotararile luate de Dumnezeu cu privire la cetate. Intrucat timpul hotarat cetatii se apropie de sfarsit, Dumnezeu a dorit sa ofere o ultima sansa locuitorilor din Ninive asa incat a poruncit ca Iona sa mearga acolo. Imi dau seama cat sunteti de ocupati si cat vi se pare de ciudat sa va mai bateti capul cu locuitorii din Ninive care, precum se stie, nu dovedesc nici un interes pentru cele spirituale.
In timp ce noi, ca buni Iona ce suntem, citim zilnic Biblia, studiem fara exceptie zilnic lectiile Scolii de Sabat, mergem in fiecare Sabat, la fiecare serviciu divin (cu exceptia celor la care lipsim), citim rand pe rand toate cartile Spiritului Profetic si cunoastem toate profetiile. Ei, cei din Ninive se ocupa numai de afaceri, cladesc fel de fel de case, care de care mai somptuoase, proiectate de arhitecti babilonieni, isi pierd ore intregi la televizor urmarind suferintele bietelor domnite aramite la fata sau eroicele eforturi ale razboinicilor lovitori cu gheata a balonului rotund si se delecteaza cu sunete iesite chinuit din gatlejurile mute ale unor tineri chinuiti de duhuri, care se framanta pe scena mimand arta muzicala.
De fapt, de mult Dumnezeu ar fi trebuit sa termine cu pacatosii din Ninive si sa dea intreg pamantul in stapanirea lui Iona, in conformitate cu fagaduintele legamantului. Ce parte de mostenire pot sa aiba ninivenii cu poporul ales al lui Dumnezeu? Asa ca planurile astea care se tot fac de catre Dumnezeu pe seama lui Iona, fara ca el sa fie consultat, sunt neavenite. Ce sens are sa mai mergem iarasi in Ninive? Doar am mai fost si in 1996 si in 1998 si la Fapte 2000. A mai fost si Mark Finley pe acolo, a mai trecut si Galileanul, a mai fost candva si Vremea Impacarii… Ce rost mai are sa mai mearga si Iona? Chiar asa! Iona are alte prioritati!
Totusi, daca este adevarat ce am auzit eu la stiri, exista o porunca expresa din partea lui Dumnezeu ca Iona sa mearga la Ninive si sa spuna locuitorilor de acolo despre hotararea lui Dumnezeu, sa spuna cu seriozitate si in spiritul iubirii lui Isus Hristos ca mai sunt putine zile si Ninive va fi nimicita. Iar porunca pentru Iona spune ca el trebuie sa porneasca imediat. Sigur, porunca aceasta deranjeaza planurile lui Iona de a pleca la Tars (sau in alte indepartate tinuturi prospere) mai ales ca, de doua-trei ori pe saptamana, pleaca spre Tars corabii dotate cu aer conditionat care merg non-stop… Cand sa mai mergi si la Ninive…
Dragii mei frati Iona, sunt intr-o mare incurcatura. Ma tot gandesc ce-as putea face. Trei luni de zile de-acum inainte, vrand-nevrand, macar in Sabat, imi voi aminti de fratele meu mai mare Iona, profetul. Cu siguranta careva imi va recita semnificativ: Voi insa sunteti o semintie aleasa, o preotie imparateasca, un neam sfant, un popor pe care Dumnezeu Si  L-a castigat ca sa fie al Lui, ca sa vestiti puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din intuneric la lumina Sa minunata (1 Petru 2,9). Oare si eu sunt un profet pentru Ninive?
Nu stiu ce sa fac, dragii mei frati Iona! Pe de o parte, aud cuvintele Domnului care ma trimite la Ninive: Ziua Domnului insa va veni ca un hot. (…) Deci fiindca toate aceste lucruri au sa se strice, ce fel de oameni ar trebui sa fiti voi, printr-o purtare sfanta si evlavioasa, asteptand si grabind venirea zilei lui Dumnezeu… (2 Petru 3,10-12), Inca patruzeci de zile…, etc., iar pe de alta parte, Tarsul pare ca ma asteapta. Ce sa fac? Sa merg la Ninive sau sa plec spre Tars? Trimiteti-mi, va rog, un raspuns!
Al vostru frate, Iona.
Valeriu Petrescu
Sursa: www.cercetatiscripturile.org