Droguri

Droguri

 
Biserica Crestina Adventista de Ziua a Saptea indeamna orice natiune si orice persoana sa conlucreze pentru stoparea exploziei mondiale de droguri, care duce la subminarea structurii sociale a natiunilor, iar la nivel individual adesea duce la moartea victimelor, sau la orientarea lor spre o viata de delicte.
Adventistii de Ziua a Saptea cred ca Biblia invata faptul ca fiecare corp omenesc este un “templu al Dumnezeului celui viu”, de care trebuie sa avem grija in mod inteligent (2 Cor. 6:15-17).
Punctul fundamental de credinta nr. 21 al Bisericii, cu fundament in Biblie, declara: “Pe langa miscare fizica si odihna corespunzatoare, noi trebuie sa adoptam cea mai sanatoasa dieta cu putinta … Deoarece bauturile alcoolice, tutunul si folosirea iresponsabila a medicamentelor si a narcoticelor sunt daunatoare pentru corpurile noastre, noi trebuie sa ne abtinem de la folosirea lor. In schimb, trebuie sa ne angajam in tot ceea ce aduce gandurile si corpurile noastre in ascultare de Hristos, care doreste sa fim sanatosi, folositori si plini de bucurie si bunatate”.
Pentru o viata prospera, Adventistii de Ziua a Saptea indeamna pe orice om sa urmeze un stil de viata care evita produsele pe baza de tutun, bauturile alcoolice si folosirea drogurilor.
Aceasta declaratie publica a fost autorizata de presedintele Conferintei Generale Neal C. Wilson, dupa consultari cu 16 vice presedinti ai Bisericii din lumea intreaga, in luna iunie 1985, la sesiunea Conferintei Generale de la New Orleans, Louisiana.
Sursa: www.adventist.ro