Dubla cetăţenie

Dubla cetăţenie

Îmi aduc aminte, când eram mic,  pentru mine Sabatul reprezenta o povară, deoarece nu puteam să mă joc şi să mă distrez cu prietenii, abia aşteptam apusul soarelui ca să mă pot distra, dar după ce L-am primit pe Domnul Isus Hristos ca Mîntuitor personal Sabatul a devenit o mare binecuvântare şi astazi abia il aştept să vină.
Bunul Dumnezeu să vă facă parte de multă odihnă si pace în ziua Lui cea sfântă, şi să ne conducă mintea de la nevoile noastre la subiectul pe care îl vom dezbate.
Dacă ar fi să fim într-un război, iar tabăra noastră ar fi mai slabă decât acea a inamicilor, şi ar fi gata de a fi distrusă, unde am putea găsi scăpare? Unde am putea fugi? Ar exista vreun loc de scăpare? Vreo cetate ale cărei temeli să nu poată fi surpate?
Ioel 3:16
Atunci când în jurul tău e numai zgomot şi peste tot este numai moarte, unde vei fugi? Mai ales când te afli pe un pământ străin, fără să ai cetăţenie, şi stai şi te gândeşti: o dacă aş fi avut dublă cetăţenie!- Cu siguranţă că aş putea intra, pentru că dacă ai dublă cetăţenie poţi intra fără probleme, nu-i aşa că e bine să ai dublă cetăţenie?
Dar există o problemă, sunt ţări care nu mai permit dubla cetăţenie.
Textul oferă o soluţie pentru salvarea mea şi a ta.
Ce cetăţenie trebuie să avem pentru a putea  scăpa din războiul acestei lumi?
Cum se obţine cetăţenia?
Prin naştere
Prin adopţie
Prin căsătorie
Prin emigrare
Cu ajutorul banilor
Spaţiul
Naşterea: Textul spune: dar Domnul este scăparea poporului Său.
Deci ca să faci parte din poporul lui Dumnezeu, trebuie să te naşti în acel popor, sau crezi că se poate obţine şi prin alte mijloace?
Adopţia:  Domnul este ocrotirea copiilor Săi.
1 Ioan 3:1 pp
În lume poţi fi copilul cuiva prin paternitate sau prin adopţie. Această practică a adopţiei este foarte răspândită. Sfânta Scriptură spune că noi suntem copii ai lui Dumnezeu prin înfiere- Romani 9:4-8 şi Galateni 4:4-6.
Spaţiul: Unde te afli când te naşti e important, exemplu, dacă cineva se naşte în avion de-asupra unei ţări, are libertatea de a alege cetăţenia respectivei ţări. Deci, poate nu te-ai născut din neam regesc, din spiţă regală dar Domnul te-a înfiat şi te numeşte fiu de Dumnezeu, prinţ, împărat şi rege, dar tu alteţă unde te afli?
Spaţiile cetăţeniei
Mulţi oameni cred că spaţiile unde se poate obţine cetăţenia care îţi oferă mântuirea, sunt la Meca, la Vatican, la mormântul lui Isus, la icoanele făcătoare de minuni ale fecioarei Maria, la moaştele sfinţilor, prin tehnici Ioga etc, dar Sfânta Scriptură spune- sunt doar două spaţii care oferă cetăţenie:
Ierusalim: Galateni 4:26
Babilon: Isaia 52:11
În Babilon putem obţine cetăţenia prin naştere, în schimbul unei sume de bani,  prin fidelitate.
Emigrarea din Ierusalim în Babilon poate reprezenta o soluţie? Sau din Babilon în Ierusalim, păstrându-ne cetăţenia? Mai bine spus nu e mai avantajos să avem dublă cetăţenie?
Să privim ce avantaje au cetăţenii lui Dumnezeu, cei ce au cetăţenia Ierusalimului ceresc. Ei, ne spune Sfânta Scriptură, că se odihnesc la umbra Celui Atotputernic.
Psalmul 91
După ce ai citit acest text, cum te simţi, crezând că ai dublă cetăţenie?
Dubla cetăţenie
Paşaportul meu şi paşaportul  tău, ce cetăţenie are? Are cumva dublă cetăţenie? Deoarece împăratul Babilonului oferă paşapoarte cu dublă cetăţenie.
Împăratul Ierusalimului se uită în ochii mei, şi se uită în ochii tăi şi spune:
    “Indiferent de naţionalitatea pe care o ai, de limba pe care o vorbeşti, dacă ai sau nu ai carte, dacă pe Paşaportul tău ceresc scrie că ai dublă cetăţenie, nu vei fi primit pe porţile cetăţii ci doar dacă renunţi la cetăţenia Babilonului, şi indiferent de naţionalitatea pe care o ai pe acest pământ, dacă pe paşaportul tău scrie cetăţean al Ierusalimului ceresc prin sângele lui Isus Hristos, vei fi primit pe porţile cetăţii, cu toate onorurile ce i se cuvin unui Împărat, prinţ şi prinţesă, având dreptul de a domni împreună cu Hristos pe scaunul Lui de domnie, vă invit să renunţaţi la cetăţenia Babilonului”.
Poate ca te întrebi cum poţi face asta, foarte simplu, faci o simplă cerere la Tatăl în numele lui Isus, şi El va face transferul spaţiului, ne va duce în cer. Să nu ni se tulbure inima gândindu-ne la această alegere. Însuşi Domnul Isus a spus cât a fost pe acest pământ: Ioan 14:1-3.
Emanuel Dascalu
Sursa: http://resursepredici.blogspot.com