El

La inceput Dumnezeu… (Geneza 1,1) m-a creat o fiinta desavarsita, in perfecta armonie cu natura, cu El si cu mine insumi. Apoi eu am intors spatele Creatorului si am fugit sa ma ascund, ducand cu mine povara neascultarii, a pacatului.
 
Dar Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica (Ioan 3,16) Isus Hristos a venit aici la mine, S-a nascut asa cum orice muritor se naste si a trait cu mine in mizeria acestui pamant pangarit de pacat. El m-a invatat ca pot pasi prin noroi si totusi sa raman curat, ca pot respira atmosfera plina de ura, gelozie, banuiala si egoism si totusi „Sa iubesc pe Dumnezeu si pe aproapele” implinind astfel Legea.
 
Mi-a aratat cum pot redeveni desavarsit. Mi-a descoperit ca armonia sufleteasca,  armonia cu natura este posibila. M-a luat de mana si m-a apropiat de tine, frate al meu, pamantean zbuciumat si insingurat… Si a facut pace intre mine, razvratitul, si Creator. De atunci, din clipa cand Cerul a coborat pe pamant, SPERANtA are pentru mine chipul lui ISUS HRISTOS. De cate ori pacatul ma face sa ma ascund, imi licareste inainte chipul bland si iubitor al SPERANtEI.
 
De cate ori sunt singur, parasit, strain intr-o lume ostila, simt mana SPERANtEI strapunsa de cuiele Golgotei cuprinzandu-ma cu caldura. De cate ori boala, durerea si povara vietii imi apasa sufletul, aud vocea SPERANtEI chemandu-ma: Veniti la Mine toti cei truditi si impovarati su Eu va voi da odihna (Matei 11,28). De cate ori viitorul imi pare incert, intunecos si amenintator, SPERANtA da valul deoparte si imi arata fagaduinta: Caci Eu stiu gandurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, ganduri de pace si nu de nenorocire, ca sa va dau un viitor si o nadejde (Ieremia 29,11).

Si de cate ori inima mea tanjeste dupa desavarsirea, armonia si comuniunea perfecta de la creatiune, SPERANtA proclama: Iata, Eu vin curand; si rasplata Mea este cu Mine… (Apocalipsa 22,12 p.p.).
 
Sunt fericit ca EL, ISUS HRISTOS este SPERANtA mea!
 
„Speranta” , anul I, nr.2, martie 1990, Botosani-Suceava

______________________________

de Valeriu Petrescu. Copyright © 2007 – Articole Crestine. Toate drepturile rezervate. Folosirea acestui material se poate face urmand instructiunile din Ghidul de folosire.