El m-a adus la lumina

El m-a adus la lumina
„Imi ridic ochii spre munti… De unde-mi va veni ajutorul? Ajutorul imi vine de la Domnul, care a facut cerurile si pamantul.” Psalmul 121:1,2
Ma numesc Tiru Petrea, fac parte din Biserica Adventista din localitatea Oinacu, judetul Giurgiu. Va scriu aceasta experienta pe care am trait-o pentru ca toti cei ce o citesc sa creada ca Dumnezeu raspunde rugaciunilor noastre in felul in care noi nu ne asteptam.
Am aparut pe lume acum 71 de ani, intr-o familie ortodoxa. Parintii mei tineau foarte mult la pastrarea credintei stramosesti si m-au invatat de mica sa ascult de Dumnezeu. Pe masura ce inaintam in varsta, in inima mea se descoperea dorinta sa pot cunoaste tot mai mult despre Dumnezeu.
M-am casatorit cu tanarul Nicu Tiru si in familia noastra s-au nascut cinci copii: trei fete si doi baieti. Cu totii sunt casatoriti, insa nu sunt adventisti de ziua a saptea, ceea ce ma doare foarte mult. Am dorinta ca fratii si surorile mele din intreaga tara sa se roage pentru copii mei, ca si ei sa se intoarca la Domnul.
Am multe experiente cu Dumnezeu, dar doresc sa va relatez numai una dintre ele.
Infruntand nametii
Eram destul de tanara si la vremea aceea doream sa merg pe drumul mantuirii. Nu stiam care este adevarul si care este religia adevarata. Intr-o seara I-am cerut lui Dumnezeu: „Doamne, daca sambata este cu adevarat ziua de odihna si Biserica Adventista este biserica Ta, atunci sa vina maine la noi, la prima ora, nea Petre Mircea.” Nea Petre Mircea venea deseori pe la noi, dansul fiind adventist, si ne vorbea din Biblie.
In noaptea aceea a nins foarte mult si zapada a facut deplasarea aproape imposibila. A doua zi dis-de-dimineata, inainte chiar ca eu sa apuc sa ies din casa, am auzit batai in usa. Am deschis si l-am vazut pe nea Petre. Era inghetat si plin de zapada. Mi-a spus ca toata noaptea nu a putut dormi si a fost indemnat sa vina in dimineata aceea la noi. Sotul meu a ramas mut de uimire. Eu i-am spus ca m-am rugat lui Dumnezeu pentru aceasta si El mi-a ascultat rugaciunea.
Fratele Petre era un misionar devotat lucrarii, desi era vaduv si cu sase copii. Va puteti inchipui… cu sase copii, in plina iarna, si totusi a venit la noi. Domnul l-a trimis.
Era un om deosebit. Cred ca a vizitat tot satul propovaduind Evanghelia. Acum, desi nu mai este printre noi, amintirea dansului ramane in inimile fratilor de credinta. Toti cei sase copii ai lui sunt acum credinciosi Domnului.
Experienta aceasta m-a convins ca nimic nu-l poate impiedica pe Domnul in implinirea voii Sale.
Tiru Petra
Sursa: Revista „Experiente – pe calea ingusta”