Elibereaza-te de parerile de rau

 
            Elibereaza-te de parerile de rau
           
           
           
            Deoarece nimeni nu este perfect, avem cu totii pareri de rau. Am luat hotarari gresite, am spus lucruri stupide, am irosit timpul, ne-am facut rau noua insinesi altora. Cum te eliberezi de parerile de rau?
 
            Cunoastem trei strategii care nu functioneza:          
·         Le ingropam. Trecutul nu poate fi ingropat. Regretele nerezolvate se vor intoarce si ne vor bantui iar si iar, ca niste fiinte dintr-un film de groaza. Minimalizarea („Nu a fost mare lucru“), rationalizarea („Toti fac asta“) si compromisul  („impaca-te cu mai putin“) sunt modalitati prin care incercam sa ne ingropm parerile de rau.
·         ii invinovatim pe altii. Aceasta tactica vine de pe vremea lui Adam si a Evei. Cand a pacatuit, Adam a procedat barbateste – a invinovatit-o pe sotia lui! Folosim invinovatirea pentru a ne reduce vina.
·         Ne batem singuri. Fara sa ne dam seama, incercam sa platim pentru vina noastra prin boala, depresie si alte forme de autopedepsire. Si constiinta nu stie niciodata cand sa se opreasca! Multi isi petrec viata intreaga autocondamnandu-se.
Asadar, ce vrea Dumnezeu sa fac cu parerile de rau?
 
  1. Recunoaste-ti vina. Fa-o in mod deschis. Nu cauta scuze. „Cine isi ascunde faradelegile nu propaseste, dar cine le marturiseste si se lasa de ele capata indurare.“ (Proverbe 28:13)
 
  1. Accepta iertarea lui Hristos. El asteapta sa te ierte. Cere-i sa iti curete constiinta. „Acum dar nu este nici o osandire pentru cei ce sunt in Hristos Isus.“ (Romani 8:1)
 
  1. Iarta-te si concentreaza-te asupra viitorului.Nu va mai ganditi la ce a fost mai inainte si nu va mai uitati la cele vechi! Iata, voi face ceva nou.“ (Isaia 43:18-19)

______________________________

Copyright © 2007 – Articole Crestine. Toate drepturile rezervate. Folosirea acestui material se poate face urmand instructiunile din Ghidul de folosire.