ESTE PERCEPŢIA REALITATE?

(1 Regi 19:18).
Una dintre marile fapte ale profetului Ilie a avut loc pe Muntele Carmel, unde focul lui Dumnezeu a coborat din cer, și a ucis 400 de profeți ai lui Baal.  Dar odată ce a avut loc miracolul, Ilie a fost nevoit să fugă pentru că Izabela a jurat să-și ia viața pentru ceea el facuse.
Ilie a intrat într-o depresie după acest eveniment si fugit în deșert și s-a așezat sub un copac cerandu-I lui Dumnezeu să-l lase să moară. El a fost atât de descurajat, încât a simțit că este singurul profet evlavios rămas în țara lui Israel. Acest lucru se întâmplă adesea si după ce Dumnezeu face o lucrare semnificativă prin noi. Satana vine și vrea să fure ceea ce a făcut Dumnezeu și să doboare pe robul lui Dumnezeu la pământ. Satana ne face să credem o minciună cu privire la situația în care ne aflăm. Acesta a fost cazul pentru Ilie.
Percepția lui Ilie nu era însă realitate. El a crezut că este ultimul dintre profeți si nu putea vedea ce face Dumnezeu. Dumnezeu l-a informat pe Ilie că, de fapt, în țara mai erau șapte mii de reprezentanți ai Săi care nu s-au plecat în fața lui Baal. Acum gândiți-vă la această afirmație. Ilie a crezut că este singurul rămas. Dumnezeu spune că au rămas 7.000! Ce discrepanță între percepție și realitate.
Acesta este adesea cazul pentru tine și pentru mine. Ne uităm la situațiile noastre și concluzionăm pe baza circumstanțelor că realitatea trebuie să fie așa. Dar Dumnezeu spune: „Nu, nu vezi ce văd eu, ce știu sau ce fac. Situația însă este foarte diferită de ceea ce percepi”.
Ai grijă să nu tragi concluzii despre situația ta care s-ar putea să nu se bazeze pe adevăr, realitat. Dumnezeu are întotdeauna un plan pentru slujitorii Săi despre,care poate nu știm. Cere-i lui Dumnezeu să-ți ofere percepția Sa asupra situației, nu a ta.

Sursa, Internet