Este posibil să obtinem legislatie favorabila special pentru adventisti?

Este posibil să obtinem legislatie favorabila special pentru adventisti?

Da, nu numai că este posibil, dar deja s-a întâmplat într-o serie de ţări. În Italia, Polonia, Spania, Peru şi Columbia, Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea se bucură de recunoaştere oficială şi dreptul de a păzi Sabatul zilei a şaptea este apărat prin lege. În Polonia, Italia şi Columbia, guvernul şi parlamentul au votat o lege special pentru adventişti. Avem de asemenea legi utile, fără precedent, în Brazilia, Venezuela, Argentina şi alte ţări.
Toate aceste ţări sunt, în marea lor majoritate, romano-catolice. Acest lucru este interesant! În plus, nu trebuie să uităm că pot fi adoptate legi care susţin libertatea religioasă şi alte drepturi în general, care nu se referă în mod special la adventişti, dar care sunt favorabile adventiştilor datorită aplicabilităţii lor generale.
NOTA:
Aceaasta întrebare și răspunsul aferent este preluat din cartea „101 Intrebări pe care și le pun adventiștii” scrisă de John Graz și Bart Beach. Întrebările din această carte sunt reale, trimise de către membri ai Bisericii. Cu toate acestea, răspunsurile nu se consideră a fi replici oficiale.
John Graz şi Bert Beach nu au pretenţia de a oferi soluţii infailibile sau de a reprezenta ultimul cuvânt. Însă, având în vedere experienţa bogată în cadrul denominaţiunii, pe cea de conducători şi educaţia lor, ei au oferit răspunsuri bine gândite şi interesante la multe întrebări şi probleme propuse.
Sursa: www.adventist.ro