"Evolutia" zborului

„Evolutia” zborului   

Se spune ca unele pasari si-au pierdut capacitatea de a zbura pe parcursul evolutiei. Dar poate ca asa au fost de la inceput… este oare imposibil?  Teoria evolutionista afirma ca mutatiile au aparut in urma unor „adaptari”.
Printre animalele care isi petrec destul de mult timp prin aer, in afara de pasari sau insecte, se afla si mai multe specii de maimute. Imaginati-va ca pe parcursul evolutiei, datorita nevoii de a se deplasa pe distante mai mari dintre copaci, maimutelor ar fi inceput sa le creasca „ajutoare pentru zbor”.
Din punctul acesta de vedere, mi-ar fi mai usor sa cred ca zburatoarele ar fi aparut din animale care au o viata la nivel ceva „mai inalt” decat reptilele. Maimutele chiar ar fi vrut sa zboare. Au incercat sa o faca si incearca si astazi.
Astfel, mai bine, s-ar fi considerat ca pasarile au evoluat din maimute. Dar SIGUR nu s-a intamplat asa.
Sa revenim la pasarile care nu mai pot sa zboare… datorita unor mutatii. Mi-e greu sa accept ca o pasare uita sa zboare daca nu si-a folosit aripile cateva zile sau chiar cateva saptamani. Chiar daca conditiile ar obliga-o sa treaca prin aceasta „restrictie temporara de zbor”, atunci cand s-ar ivi ocazia, cu putin efort, si-ar reaminti sa zboare. Ar face aceasta ca orice pui de pasare care invata sa zboare; iar, intr-un anumit timp, si-ar redobandi capacitatea de zbor.
Mi-e mult mai usor sa cred ca aceste pasari (cum ar fi strutul) nu au zburat niciodata. Au alergat si atat. Mi-e mai simplu sa cred asta decat sa cred ca au „involuat” spre lipsa zborului.
Viorel Dascalu
Sursa articolului: www.imaginealuidumnezeu.ro
Autor foto: Ionut Coman