Experiente ale rugaciunii la Montreal ( III )

Experiente ale rugaciunii la Montreal
Partea III
In vara lui 2005 conversam cu o doamna americana pe care o cunoscusem cu peste 10 ani in urma.Mi-a spus ca a parasit biserica adventista, ca este dezamagita de raceala din aceasta biserica si ca frecventeaza o alta biserica protestanta.
Am avut o conversatie placuta si i-am povestit de experientele minunate cu care mi-a binecuvantat Dumnezeu viata in ultimele luni(acesta este subiectul meu favorit, indiferent cu cine as discuta). La finalul conversatiei i-am spus ca o sa ma rog pentru ea ca sa se intoarca in biserica adventista, pentru ca, asa cum este aceasta biserica, slaba si cu defecte, este biserica adevarata a lui Dumnezeu, biserica ramasitei. A fost de acord sa ma rog pentru ea. Zilnic, personal, m-am rugat ca Duhul Sfant sa lucreze prin puterea Sa cea mare si sa-i intoarca privirile si inima catre adevarul biblic.
In decembrie 2005 m-a sunat si mi-a spus ca a inceput din nou sa frecventeze biserica adventista, realizand ca este singura care detine adevarul. I-am multumit lui Dumnezeu ca mi-a ascultat rugaciunile si L-am laudat in inima mea pentru ca mi-a dat aceasta posibilitate sa vad minunile Sale si sa gust din bucuria cerului pentru un suflet care se intoarce in staulul Sau.
Pe la inceputul lui iunie 2005 am primit o cerere ca sa intervenim inaintea lui Dumnezeu pentru Daniel si Liliana din Suceava. Fusesera la munca in Israel pentru un timp, apoi din cauza conditiilor de acolo, au decis sa fuga in Montreal. Ajunsi aici, si-au declarat intentia inaintea autoritatilor canadiene ca sa ramana definitiv in Canada. Guvernul canadian nu te da imediat afara din tara cand ceri sa devii rezident canadian.
Te tine un timp, ti se ofera un avocat din oficiu, apoi legal te trimite inapoi de unde ai venit. Insa nu ai nici o sansa sa devii rezident in Canada atunci cand fortezi mana guvernului. Avand in vedere ca in Canada este un program legal de emigrare, trebuie sa te supui tuturor regulilor legale pe care le cere acest program. Ca atare, nu aveau nici o sansa sa obtina aprobarea din partea guvernului. Noi stiam insa ca Stapanul cerului este un Dumnezeu al imposibilului. Am adus cererea lor in doua din grupele de rugaciune din Biserica Romana. Am inceput sa ne rugam zilnic si sa strigam la Dumnezeu pentru ajutor. L-am implorat sa ii ajute pa fratii nostri, daca este voia Lui.
La sfarsitul lui iunie 2005, cand erau programati pentru infatisarea inaintea judecatorului care decidea cazul lor, au aflat ca judecatorul respectiv isi rupsese mana. Deci, cazul s-a amanat pentru o alta data (asa ceva nu se intampla in Canada). Au fost tare mahniti, pentru ca traiau intr-o tensiune grozava si de-abia asteptau sa se termine cu cazul lor. I-am incurajat si le-am spus ca nimic nu se intampla fara ca Dumnezeu sa stie. Au aflat mai tarziu ca acel judecator nu accepta nici un dosar si pe toti ii trimitea inapoi in tarile lor.
In timpul cand asteptau o noua programare, noi continuam sa ne rugam zilnic pentru cazul lor. In septembrie 2005 au fost reprogramati pentru infatisarea inaintea judecatorului. De data aceasta era un altul care a fost programat pentru a decide cazul lor. La sfarsitul zilei am primit un telefon, pe care il asteptam cu nerabdare si emotie. Dumnezeu alesese un judecator caruia i-a influentat judecata si care  s-a supus hotararii cerului: Daniel si Liliana urmau sa devina rezidenti permanenti ai Canadei!!!
Aceasta veste ne-a umplut inimile de bucurie si L-am laudat pe Dumnezeu, continuand sa-I multumim in fiecare zi si sa ne consacram inaintea tronului Sau ceresc.
Adrian Golea
Sursa: www.lntercer.net