Experiente ale rugaciunii la Montreal ( IV )

Experiente ale rugaciunii la Montreal
Partea IV
Cand ne-am mutat in Canada acum 4 ani, am cunoscut o familie foarte amabila care ne-a fost de ajutor in multe privinte. Ne-au dat multe informatii, ne-au ajutat la gasirea unui apartament, ne vizitam adesea si aveam momente frumoase impreuna.
Acest cuplu venise in Canada cu mult inaintea noastra. Amandoi lucrau, aveau o situatie frumoasa si erau multumiti de ceea ce faceau in Montreal. S-a intamplat insa ca Gabriel, care lucra ca inginer la o mare companie, si-a pierdut serviciul. A incercat apoi un an de zile sa gaseasca un alt serviciu, dar n-a reusit nimic. Ajunsese la disperare. Din cauza aceasta s-a imbolnavit, si-a pierdut somnul de noapre, iar doctorii i-au recomandat sa foloseasca pastile pentru ca starea sanatatii lui sa se imbunatateasca.
La aproape un an dupa pierderea serviciului, sotia sa Ligia, a invitat doi romani muzicieni pe la ea acasa si s-a gandit sa ma invite si pe mine si pe sotia mea, deoarece vorbeam aceeasi limba, a muzicii. De la muzica, am inceput sa vorbim despre religie, avand o puternica opozitie din partea celuilalt cuplu invitat. Toti cei prezenti erau ortodocsi, exceptand familia mea. Intr-un tarziu mi-am dat seama ca discutia nu ajunge niciunde, m-am rugat scurt in gand si i-am cerut lui Dumnezeu sa-mi dea intelepciune sa spun ceva care sa impresioneze sufletele lor orientate gresit in ceea ce priveste cunostinetele despre adevar.
Un gand mi-a venit in minte: „Vorbeste despre experienta ta cu grupele de rugaciune si despre minunile care au incununat viata ta si a altora!”
Am inceput sa povestesc despre experientele uimitoare cu care mi-a binecuvantat Dumnezeu viata in ultimele luni ca raspuns la rugaciunile inaltate. In camera aceea, unde eram 8 suflete, s-a facut liniste totala. Nimeni nu mai putea sa argumenteze nimic, nimeni nu mai avea nici o idee contradictorie, iar Duhul Sfand lucra cu putere.
Cand am incheiat, dupa cateva momente de liniste, Ligia m-a rugat sa-l pun si pe Gabriel pe lista mea de rugaciune si sa ma rog pentru el. Mi-a explicat toata situatia (pe care deja v-am redat-o mai sus) si am acceptat cu o conditie, si anume, sa imi telefoneze cand isi va gasi un serviciu. A fost de acord si mi-a promis ca o va face. De asemenea, cealalta doamna, care era foarte vehementa in a-si sustine punctul de vedere, m-a rugat sa o pun si pe ea si pe sotul ei pe lista mea de rugaciune si sa ma rog zilnic pentru ei. I-am promis ca o voi face. Seara aceea s-a incheiat cu o biruinta din partea lui Dumnezeu,iar fortele intunericului au fost infrante.
Am inceput sa ma rog zilnic pentru Gabriel, ca Dumnezeu sa faca o minune si sa-L ajute sa gaseasca de lucru in domeniul sau. Trimisese sute de CV-uri la toate companiile din Montreal si din imprejurimi,insa nimeni nu i-a raspuns. L-am rugat pe Dumnezeul care conduce Universul sa determine in asa fel imprejurarile incat sa gaseasca o companie care sa fie interesata de serviciile lui ca inginer.
Dupa trei saptamani, in Septembrie 2005, pe la 9 seara,intru in casa si o aud pe Geanina, sotia mea, vorbind cu cineva la telefon. Era Ligia. Stiti care era subiectul? Ligia ii transmitea sotiei mele zeci de multumiri ca m-am rugat pentru sotul ei. O mare companie, deodata, era interesata de serviciile lui Gabriel;l-au chemat la un interviu si l-au angajat ca inginer,unde lucreaza si acum (octombrie 2006).
I-am multumit lui Dumnezeu din nou si am continuat sa ma rog pentru starea sanatatii lui Gabriel.La cateva luni dupa angajare am vorbit cu Ligia si mi-a spus ca Gabriel se simte excelent la compania unde lucreaza, ca starea sanatatii lui este buna, ca doarme bine noaptea si ca nu mai este nevoie sa foloseasca nici un medicament.
Acum ma rog pentru Ligia si pentru Gabriel ca Dumnezeu sa faca o minune si sa conduca in asa fel imprejurarile incat sa studiem cuvantul Sau sistematic si sa ia decizia de a-L urma pe Domnul Isus si adevarurile Sale. Am credinta ca Dumnezeu imi va asculta rugaciunile si ca intr-o zi voi avea bucuria sa le impartasesc tot acest mesaj plin de speranta.
In grupa de rugaciune de luni seara a venit intr-o zi (inceputul lui februarie 2006) o cerere de a ne ruga pentru Ioan, un baietel de 14 ani. Parintii lui Ioan sunt ordodocsi si locuiesc in Romania. Comunicand prin internet cu un cuplu de frati adventisti din Montreal si discutand despre religie, acesti parinti auzind despre grupele de rugaciune si despre minunile care au loc ca raspuns la rugaciunile inaltate, i-au rugat sa puna si numele baietelului lor pe lista de rugaciune.
Ioan fusese ciupit de piept de un alt baiat si facuse un cheag de sange foarte ciudat care se marea in fiecare zi. Vazand ca situatia se inrautateste, parintii au mers cu el la medic. Dupa ce a fost consultat, verdictul medicului a fost: operatia. Daca baiatul nu se opera, cheagul putea sa se deplaseze in organism, existand riscul ca sa se opreasca la inima, sa blocheze inima si Ioan sa moara.
Parintii erau disperati. Au folosit ceaiuri si tratamente naturiste o luna si jumatate pentru ca cheagul sa dispara, insa nici o metoda nu a dat rezultate. In timp ce conversau cu prietenii lor din Montreal, in timp ce acestia le povesteau despre minunile pe care le facuse Dumnezeu, credinta lor a crescut, speranta le-a revenit si i-au rugat sa puna si numele lui Ioan pe lista de rugaciune.
Ne-am rugat pentru Ioan aproximativ 2 saptamani.Comunicand din nou cu ei pe internet am primit uimitoarea veste ca cheagul de sange a disparut si ca baietelul este sanatos, nemaifiind nevoie de nici o operatie. Bucuria care ne-a cuprins inimile tuturor a fost fara margini. Iar acum cand scriu despre aceasta minune Il laud cu toata inima pe Dumnezeul meu ca m-a insarcinat cu o lucrare asa de frumoasa, sa ma rog pentru altii, si ca dintr-o persoana asa de superficiala in ceea ce priveste rugaciunea, am devenit o persoana dispusa sa stea ore intregi in rugaciune pentru a mijloci pentru semenii aflati in nevoie.
Pastor Adrian Golea
Sursa: www.intercer.net