Familia si caminul

Familia si caminul
Sanatatea si prosperitatea societatii este direct legata de bunastarea partilor ei componente – celula familiei. Astazi, mai mult ca oricand, familia este in criza. Comentatorii sociali condamna dezmembrarea vietii moderne de familie. Conceptul traditional crestin al casatoriei dintre un barbat si o femeie este atacat. Biserica Adventista de Ziua a Saptea, in acest timp al crizei familiei, incurajeaza pe fiecare membru al familiei sa isi intareasca latura spirituala si relatia de familie prin dragoste, cinste, respect si responsabilitate.
Punctul fundamental de doctrina a Bisericii nr. 22, declara ca relatia de casatorie “ trebuie sa reflecte iubirea, sfintenia, fidelitatea si permanenta relatiilor dintre Hristos si Biserica Sa … Desi relatiile in unele familii pot sa se indeparteze de ideal, intr-o casatorie in care partenerii se incred total unul in celalalt si in Hristos, ei pot obtine unitatea plina de iubire, prin calauzirea Duhului si instruirea Bisericii.
Dumnezeu binecuvanteaza familia si intentioneaza ca membrii ei sa se ajute unul pe altul spre o deplina maturitate. Parintii trebuie sa-si creasca astfel copiii, incat acestia sa-L iubeasca si sa-L asculte pe Dumnezeu. Prin exemplul si cuvintele lor, ei trebuie sa-i invete ca Domnul Hristos este autorul iubitor al disciplinei, totdeauna binevoitor, care le poarta de grija si care doreste ca ei sa devina membri ai corpului Sau, familia lui Dumnezeu.”
Ellen G. White, unul dintre fondatorii Bisericii declara: “ Lucrarea parintilor se afla la baza tuturor celorlalte. Societatea este formata din familii si este asa cum o fac capii familiei. < Din inima ies izvoarele vietii> ( Prov. 4;23 ), iar inima societatii, a Bisericii si a natiunii este familia. Bunastarea societatii, succesul Bisericii, prosperitatea natiunii, depind de influentele caminului.”
Aceasta declaratie publica a fost autorizata de presedintele Conferintei Generale, Neal C. Wilson, dupa consultari cu 16 vicepresedinti ai Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, la 27 iunie 1985, la sesiunea Conferintei Generale desfasurata la New Orleans, SUA.
Sursa: www.adventist.ro