Felul in care masoara Dumnezeu succesul…

 
 
Felul in care masoara Dumnezeu succesul este diferit
 de felul in care o facem noi. 
 
            Evaluandu-ne vietile, trebuie sa fim atenti sa nu subestimam ce poate Dumnezeu sa faca in si prin noi. in loc sa ne comparam cu titanii credintei la sfarsitul calatoriei acestora, ar fi mai bine sa vedem unde si-au inceput ei umblarea cu Dumnezeu. Cand Samuel cauta pe alesul Domnului, ca sa-l inlocuiasca pe Saul, ca rege al Israelului, a fost ispitit sa il aleaga pe fratele mai mare al lui David, Eliab. insa Dumnezeu l-a mustrat pe profet pentru lipsa de discernamant spiritual: „Nu te uita la infatisarea si inaltimea staturii lui, caci l-am lepadat. Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ceea ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.“ (1 Samuel 16:7).
 
            in Prima Epistola catre Corintenti, Pavel reactioneaza la preocuparea lor pentru calitatile mai mult exterioare ale conducatorilor (1 Corinteni 1:26-29). Dumnezeu nu se limiteaza doar la cei mai stralucitori si mai buni. Ci mai degraba alege oameni care vor sa il urmeze, indiferent de capacitatile sau talentele lor.
 
            in lucrarea contemporana exista practica primejdioasa de a ne canaliza eforturile numai asupra celor care au cel mai ridicat potential. in timp incercam sa nu risipim timp cu cei pe care noi simtim ca nu sunt sinceri, exista pericolul de a descuraja pe cineva pe care Dumnezeu l-ar putea folosi cu putere. Domnul Isus spune o parabola despre un om care a semanat samanta buna in ogorul sau. in timp ce dormea, un dusman a plantat samanta rea langa cea buna. Cand semintele au inceput sa se maturizeze, se vedeau atat plantele bune, cat si cele rele. Slujitorii l-au intrebat daca sa le nimiceasca pe cele rele, iar fermierul le-a raspuns: „‹Nu›, le-a zis el, ‹ca nu cumva, smulgand neghina, sa smulgeti si graul impreuna cu ea. Lasati-le sa creasca amandoua impreuna pana la seceris; si, la vremea secerisului, voi spune seceratorilor: ′Smulgeti intai neghina, si legati-o in snopi, ca s-o ardem, iar griul strangeti-l in granarul meu.′“ (Matei 13:29-30) in stadiul timpuriu al cresterii unui credincios, poate ca e dificil sa vezi multa diferenta intre un crestin nou si cineva care traieste in lume. Timpul insa va dovedi adevarata calitate a inmii.
 
            Domnul Isus sublinieaza din nou acest principiu in urmatoarea Sa parabola, despre grauntele de mustar (Matei 13:31-32). Lui Dumnezeu ii place sa faca ceva mare din ceva mic. Cine si-ar inchipui ca un graunte asa de mic va da nastere la un copac urias? Din perspectiva umana, lucrurile mici din aceasta lume rareori sunt importante. Cu toate acestea, in ochii lui Dumnezeu ele pot aduce roade minunate. Nu trebuie sa subestimam ce poate sa faca Dumnezeu in viata noastra sau in vietile altora, deoarece, in fiecare credincios El vede un extraordinar potential de crestere.

______________________________

de Articole Crestine. Copyright © 2007 – Articole Crestine. Toate drepturile rezervate. Folosirea acestui material se poate face urmand instructiunile din Ghidul de folosire.