Guvernatorul Democrat Newsom, Interzice Studii Biblice si Servicii Religioase in Biserici sau Case Particulare

 

26 iulie 2020 Gerry Wagoner

Pe 1 iulie a acestui an, Guvernatorul Democrat Gavin Newsom al statului California, a interzis cantatul în serviciile de cult, citând Coronavirus ca motiv.  Pe 13 iulie, Newsom a emis un alt Ordin de Sănătate Publică care interzice crestinilor să tina slujbe in biserici în peste 30 de județe (inclusiv în grupuri mici în case particulare.).

Un numar mare de biserici din California au intentat un proces împotriva Guvernatorului Gavin Newsom, susținând că ordinul  – care a interzis temporar toate serviciile in biserici, inclusiv  Studii Biblice in case particular nu este constitutional.

„În timp ce guvernatorul a limitat unilateral și semnificativ numărul de persoane cărora li s-a permis să se „adune” în biserici, el nu a impus restricții similare asupra miilor de protestatari care s-au adunat în toate orașele californiei fără sa-I ameninte cu sancțiuni penale, și fara nici o distanțare socială sau restricții de orice fel”, se afirma în plângere.  „Guvernatorul a încurajat în mod explicit astfel de adunări mari de protestatari în timp ce condamna cântatul de imnuri în bisericile noastre.”

„Nu există două Amendamente ale constitutiei – unul pentru proteste și unul pentru biserici,” a adăugat Staver. „Gov. Newsom încurajează mii de protestatari să se adune în stradă, dar interzice în persoană servicii in biserici șau studii biblice in case particulare. Acest tratament discriminatoriu este neconstituțional.”

Biserica Grace din Sun Valley, California, care este păstorita de un teolog și autor influent John MacArthur, a anunțat că va continua sa țină servicii în persoană, MacArthur a declarat într-un post de blog publicat că „oficialii guvernamentali nu au dreptul de a interveni în probleme eclesiastice într-un mod care subminează sau desfiinteaza autoritatea dată de Dumnezeu.”

„Prin urmare, ca răspuns la recentul ordin care solicită bisericilor din California să limiteze sau să suspende toate întâlnirile pe termen nelimitat, noi, pastorii și bătrânii Bisericii Comunității Grace, cu respect informam liderii noștri guvernamentali că ei si- au depășit jurisdicția legitimă, iar fidelitatea față de Hristos nu ne poate obliga de a respecta restricțiile pe care ei doresc să le impună asupra serviciilor noastre religioase.” A scris MacArthur.

„Ordinea biblică este clară: Hristos, nu Cezarul, este capul bisericii,”, a scris MacArthur. ” Acestea sunt împărății distincte, și Hristos este suveran peste ambele.”

26 iulie 2020 Gerry Wagoner

Traducere de John Raceala