Homosexualitatea

Homosexualitatea
Biserica Crestina Adventista de Ziua a Saptea recunoaste faptul ca fiecare fiinta umana are valoare inaintea lui Dumnezeu si noi cautam sa slujim tuturor barbatilor si femeilor in spiritul lui Isus Hristos. De asemenea, noi credem ca prin harul lui Dumnezeu si prin incurajarea din partea comunitatii de credinta, o persoana poate trai in armonie cu principiile Cuvantului lui Dumnezeu.
Adventistii de ziua a saptea cred ca intimitatea sexuala apartine doar relatiei maritale dintre un barbat si o femeie. Acesta a fost planul stabilit de Dumnezeu la creatiune. Sfanta Scriptura declara: “De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va lipi de nevasta sa si se vor face un singur trup” (Gen. 2:24). Peste tot in Scriptura se confirma acest model heterosexual. Biblia nu face nici un compromis in favoarea activitatii sau a relatiilor homosexuale.
Orice act sexual in afara casatoriei heterosexuale este interzis (Lev. 20:7-21; Rom. 1:24-27; 1 Cor. 6:9-11). Isus Hristos a reafirmat intentia divina de la creatiune: “Drept raspuns, El le-a zis: `Oare n-ati citit ca Ziditorul, de la inceput, I-a facut parte barbateasca si parte femeiasca si a zis: De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va lipi de nevasta sa si cei doi vor fi un singur trup? Asa ca nu mai sunt doi, ci un singur trup`” (Mat. 19:4-6). Pentru aceste motive, adventistii de ziua a saptea se opun practicilor si relatiilor homosexuale.
Adventistii de ziua a saptea se straduiesc sa urmeze invataturile si exemplul Domnului Isus. El a sustinut demnitatea tuturor fiintelor omenesti si S-a apropiat cu compasiune de persoane si de familii care sufereau consecintele pacatului. A oferit ingrijire si a rostit cuvinte de mangaiere oamenilor aflati in dificultate, in timp ce a facut distinctie intre dragostea Sa fata de pacatosi si invatatura Sa clara privind practicile pacatoase.
Aceasta declaratie a fost votata la Consiliul anual al Conferintei Generale, pe data de 3 octombrie, 1999, in Silver Spring, Maryland.
Sursa: www.adventist.ro