IADUL ESTE PENTRU „EROI” !? – autor Daniel Nitulescu

Iadul este pentru “eroi”!?

Treceam cu maşina pe lângă Urziceni, când un coleg mi-a atras atenţia spunându-mi:

„Ai văzut ce scria pe pancarta aceea?”

„Nu am văzut, am spus eu, ce scria pe ea?”

“Hell is for heroes!”: ,,Iadul este pentru eroi!”

Am ajuns acasă şi am accesat internetul, scriind pe Google cuvintele acestea, care mi-au transmis fiori. Credeam că este o inscripţionare făcută de vreo bandă satanistă, dintre aceia care nu se sfiesc să declare că se închină diavolului.
Stupoare mare! Am descoperit că este vorba despre o formaţie muzicală londoneză, care are un hit cu numele acesta. Un band hardrock care îţi ridică adrenalina la cote inimaginabile. Te face să dai din cap, să îţi pierzi minţile.
Dar cu reclama aceea, ce legătură are? În Urziceni se află o fabrică de vestimentaţie care confecţionează jachete de ski, ce au imprimate pe ele acest slogan:  “Eroii sunt pentru iad!” Şi dacă ar fi să ne gândim la cuvintele lui Samuel Johnson: ,,Iadul este pavat cu intenţii bune!”, parcă ideea devine mai clară, mai concludentă. Sunt adepţi care se aliniază făţiş marelui înşelător, declarând război lui Iisus. Alţii pretind că-L slujesc pe Miel în timp ce sunt sub tirania balaurului.
Există oameni care şi-au pavat drumul cu intenţii şi acte inspirate de dictonul lui Machiavelli: ,,Scopul scuză mijloacele”. Chiar şi pentru “Sine Deo Gloria” ( Slava lui Dumnezeu) s-a uzat de-a lungul istoriei de mijloacele cele mai josnice:  tortură, crimă, calomnii, minciună. Nu există nicio justificare pentru minciună sau alt păcat. Adevărul pe jumătate spus este tot minciună.
Domnul Hristos nu a fentat pe ucenici sau pe oamenii cu care S-a întâlnit. Decalogul ne povăţuieşte în porunca a noua: ,,Să nu mărturiseşti strâmb împotriva aproapelui tău!” (Exod 20:16).
Este farsa sau păcăleala cu iz de amuzament, minciună? E un soi de “eroism” care te duce la pierzare?!

Daniel Nitulescu