Iertarea unui lucru de neimaginat

autor necunoscut
Iertarea unui lucru de neimaginat
 
 
La ora patru dupa amiaza a avut loc un serviciu memorial pentru Ruimar, sotia lui Margaret si fiul lor. in auditoriu s-au aflat tatal si mama lui Ruimar, Dl. Itamar si Ruth de Paiva, alaturi de cei doi frati ai lui Itamar, Emerson si Hernan. Familia Dnei. Ruimar (Margaret) de Paiva nu a putut sa participe.
Serviciul religios a fost lung, dar a dat ocazia unei adevarate experiente care iti schimba intreaga viata. Dupa patru ore, avocatul a fost pregatit sa se ridice in picioare si sa strige: „Este deja destul!”, cand mama lui Ruimar a facut un lucru asa de lipsit de egoism, incat avocatul s-a simtit zdrobit si a plans.
Ruth de Paiva, ruda cea mai apropiata a familiei ucise, a luat microfonul fara nici un avertisment sau anunt si a inceput sa demonstreze o iertare de neintrecut. in saptamana cand fusese in Palau, il cunoscute pe Justin Hirosi, omul care ii ucisese fiul, nora si singurul nepot. Ea s-a rugat impreuna cu el si i-a spus ca deja il iertase. El a plans.
Pentru ca tocmai aflase ca mama lui Justin era prezenta la serviciul de inmormantare, Dna. Paiva a rugat-o pe Dna. Hirosi sa i se alature pe podium. Dna. Hirosi nu a fost in stare sa mearga singura si a fost ajutata de fratele ei si de cativa vecini. Mama lui Ruimar a imbratisat-o cu atata caldura, incat un observator intamplator ar fi crezut ca erau doua prietene care nu se vazusera de multa vreme. S-au apropiat impreuna de microfon si Dna. de Paiva a anuntat ca „amandoua erau niste mame care isi jeleau fii pierduti”. A fost o tacere absoluta, incat puteai sa auzi caderea unui ac. Apoi, lacrimile au inceput sa curga.
Dna. de Paiva a continuat. Ea a implorat comunitatea din Palau sa inlature orice umbra de acuzatie care ar putea sa acopere familia lui Justin. Ea a spus ca familia de Paiva nu a acuzat familia lui Justin pentru aceasta tragedie. De aceea, nimeni altcineva nu ar trebui sa acuze. Ea a spus: „Noi ii crestem pe copiii nostri, ii educam, ii invatam ce este bine si ce este gresit. Aceasta este tot ce putem sa facem noi ca mame”.
Manifestarea bunatatii si a iertarii a fost uimitoare. Seful insulei unde a avut loc tragedia a venit la microfon si a anuntat: „Daca urmam pana la capat traditia din Palau, Melissa este acum fiica Dnei. Hirosi, iar Dna. de Paiva este o mama a lui Justin”. El si-a exprimat rusinea, regretul si durerea in numele familiei lui Justin, a clanului sau si a intregului sau trib.
Apoi, unchiul lui Justin, barbatul cel mai in varsta din familie, a pasit inainte. Seful insulei a explicat faptul ca, desi erau saraci, familia si clanul lui Justin vandusera multe dintre lucrurile care le apartineau si doreau sa-i inmaneze lui Melissa 10.000 de dolari pentru a urma colegiul. intreaga adunare a fost adanc miscata si au curs lacrimi multe.
Melissa, de numai zece ani, fusese puternica pe parcursul serviciului funerar. Cand a fost intrebata unde ar dori sa locuiasca, ea a raspuns: „As dori sa stau aici in Palau”. Cand i s-a spus ca rudele ei mai indepartate o asteptau in Texas, ea a spus: „Ma voi intoarce intr-o zi. Ma voi intoarce in calitate de misionara”. Curand dupa aceea intreaga familie de Paiva s-a urcat intr-un avion care mergea spre Dallas, locul unde astepta familia doamnei. Margaret de Paiva.
Prin moartea lor, membrii familiei de Paiva au realizat mai mult decat ar fi putut sa realizeze in toata viata. Ei i-au invatat pe ceilalti ca lucrul cel mai bun este sa ierti si sa uiti. „Sa iubesti pe aproapele tau, ca pe tine insuti”.
 
Adventist Affirm – cu permisiune
Traducere de: Valentin Rusu

______________________________

Copyright © 2007 – Articole Crestine. Toate drepturile rezervate. Folosirea acestui material se poate face urmand instructiunile din Ghidul de folosire.