Ilustratii despre iertare

Iertare speciala
Porter si Wilson au jefuit in anul 1826, Serviciul Postal al Statelor Unite. La scurt timp au fost prinsi si au fost condamnati la moarte prin spanzurare. Poter a fost spanzurat primul, in iulie 1830.
Trei saptamani mai tarziu presedintele Statelor Unite, Andrew Jackson l-a iertat pe Wilson, cel de-al doilea faptas. Pedeapsa cu moartea a fost anulata.
A urmat un lucru incredibil: Wilson a refuzat iertarea. Solutionarea cazului a fost incredintata presedintelui Curtii Supreme, John Marshall.
Judecarea cazului adurat trei ani.
In cele din urma presedintele a decis: “Iertarea absolva pe cel care se afla sub pedeapsa legii, ea insa nu este completa atata timp cat nu este acceptata…Daca este respinsa Curtea nu are nici o putere.” Wilson a fost spanzurat.
Simplu… si cat de complicat. Iertarea inseamna schimbare. Oare cati oameni refuza inca sa fie iertati ?
Autor : Lupu Corneliu Benone
Amenda
“Căci este un singur Dumnezeu, şi este un singur mijlocitor între Dumnezeu şi oameni: Omul Isus Hristos, care S-a dat pe Sine însuş, ca preţ de răscumpărare pentru toţi” – 1 Timotei 2:5-6
Când Billy Graham conducea maşina prin micul oraş sudic, a fost oprit de un poliţist, fiindcă circula cu viteză mare. Graham şi-a mărturisit greşeala şi cu toate acestea, poliţistul i-a spus că-l va chema să se apere la tribunal. Judecătorul l-a întrebat: ”Vinovat sau nevinovat?” Când Graham şi-a recunoscut vinovăţia, judecătorul a răspuns: ”Aşadar va trebui să plăteşti 10 dolari, cate unul pentru fiecare kilometru trecut peste limita legală.” Deodată judecătorul l-a recunoscut pe renumitul predicator şi l-a întrebat: ”Dumneavoastră aţi călcat legea? Amenda este obligatoriu să fie plătită, dar am să o plătesc eu în locul dumneavoastră!” A luat din portofel zece dolari, a plătit amenda şi alături de chitanţă i-a dat un tichet de masă cu care urma să cineze împreună.
”Aşa”, spune Billy Graham, ”se poartă Dumnezeu cu păcătoşii plini de remuşcări pentru vinovăţia lor.”