Imparte cu altii, si bucuria va fi deplina!

Imparte cu altii, si bucuria va fi deplina!
Buna ziua copii,
Eu mă numesc Liliana, şi în această lună ne vom întâlni mai des aici, online  alături şi de părinţii voştrii. Dar ma întâi aş vrea să ne cunoaştem mai bine! Eu am doi frăţiori mai mici  şi, fiind sora mai mare,
părinţii întotdeauna m-au învăţat ca tot ce primesc să împart şi cu ei.Trebuie să recunosc că uneori îmi era foarte greu, aş fi vrut să păstrez totul doar pentru mine! Vouă vi s-a întâmplat vreodată aşa? să vreţi să păstraţi totul doar pentru voi? sau poate încă nu aveţi o surioară sau un frăţior cu care să împărţiţi… Dar nu-i nimic sunt sigură că poate un coleg, vecin vă poate sări oricând în ajutor! Astăzi vreau să vă povestesc Povestea supei de piatră, aşa că aşezaţi-vă bine în braţele mamei sau ale tatălui şi ascultaţi pentru că sunt sigură că ceea ce urmează o sa vă bucure foarte tare.
“Cu mulţi ani în urmă, 3 soldaţi înfometaţi şi obosiţi de atâtea lupte, au ajuns într-un mic sătuc. Ţăranii de aici abia supravieţuiau de la o zi la alta ca urmare a unei recolte sărace şi a multor ani de război. S-au adunat repede în piaţa satului să-i întâmpine pe soldaţi însă au făcut-o cu mâna goală. Au început să se plângă că nu le-a mai rămas nimic şi că sunt muritori de foame.
Soldaţii au schimbat repede între ei câteva vorbe. Apoi s-au întors către bătrânii satului. Primul soldat le-a spus: “Pământul vostru sărăcit v-a lăsat fără nimic de oferit, dar vă vom împărtăşi noi din puţinul pe care îl avem: Secretul cu ajutorul căruia poţi face supă din pietre.”
Bineînţeles că ţăranii au fost intrigaţi de spusele soldatului. Au aprins focul şi au pus cel mai mare vas cu apă la fiert. Soldaţii au aruncat în apă trei pietricele.
“Aceasta va fi o supă foarte bună”, zise al doilea soldat, “dar un pic de sare ar face-o minunată”. În acel moment o ţărancă s-a ridicat şi a spus “Ce noroc! Tocmai mi-am amintit unde a mai rămas câtăva.” S-a întors repede şi a mai adus şi un şorţ de bucătărie, un pătrunjel şi o gulie. În timp ce acestea au fost puse la fiert şi altor ţărani li s-a mai împrospătat memoria. În curând în oală au fost puse orz, morcovi, carne de vacă şi smântână. Până să fie gata supa, a mai apărut şi o sticlă de vin.
Tot satul alături de cei trei soldaţi s-au pus să se ospăteze. Au mâncat, au dansat, au cântat până târziu în noapte cum nu s-a mai întâmplat de mult.
Dimineaţa când cei trei soldaţi s-au trezit, toţi sătenii stăteau în faţa lor. La picioare aveau pus un rucsac cu cea mai bună pâine şi brânză. “Ne-aţi împărtăşit cel mai mare secret, acela de a face supă din pietre, a spus un ţăran soldaţilor, şi pentru aceasta nu vă vom uita”. Auzind acestea, al treilea soldat s-a întors către mulţime şi a spus:
“Nu e nici un secret, însă un lucru rămâne mereu adevărat: doar împărţind poţi face o mare sărbătoare.”
O saptămână bună vă doresc!
Liliana Ghinea
Sursa: http://azscrinul.ro