Implicat in lupta

Implicat in lupta

Fiecare dintre noi vedem efectele devastatoare ale razboaielor din lumea noastra. Evident, nici unuia nu-i place ideea de a simti la propriu efectul armelor ucigatoare. Concret, nu stiu cati dintre noi am fi pregatiti „sa facem cunostinta” cu … lama rece si nemiloasa a unui pumnal, cu schija desprinsa dintr-un obuz sau cu arsura aducatoare de moarte a unui glont care-ti patrunde pieptul firav.
Cu totii am vizionat cel putin un film cu si despre razboi. Ne-am dat seama cat de groaznic e sa te afli pe un camp de lupta! Ca urmare, detestam in unanimitate razboiul si nu suntem de acord cu crima impotriva umanitatii.
Asadar, orice fel de razboi – indiferent de cauza, durata si scopul acestuia – creeaza in noi repulsie, teama, nesiguranta si… bineinteles, aprinde in noi dorul dupa pace, facandu-ne sa o pretuim mult mai mult!
Ce vreau sa aduc la cunostinta insa si sa subliniez, este faptul ca toti oamenii sunt implicati intr-un razboi unic in felul lui, intr-un razboi cu urmari vesnice, UN RAZBOI IDEOLOGIC!
De dragul celor care nu stiu prea multe lucruri despre acest razboi (ideologic), permiteti-mi, va rog, sa scot in relief cateva aspecte utile si – indraznesc sa spun – deosebit de importante, ale acestei lupte.
Deschizand cuvantul lui Dumnezeu la cartea Apocalipsei, capitolul 12, versetul 7, citim urmatoarele: „Si in cer s-a facut un razboi. Mihail si ingerii lui s-au luptat cu balaurul. Si balaurul cu ingerii lui s-au luptat si ei, dar n-au putut birui; si locul lor nu li s-a mai gasit in cer.”
Totul era perfect, totul era frumos, pana in ziua in care un conducator de osti a devenit nemultumit de statutul sau. Nu era un conducator oarecare! Ci… unul din prezenta tronului lui Dumnezeu! Era… Lucifer! Cel mai frumos, cel mai intelept, cel mai puternic dintre ingeri; si totusi nemultumit! El vrea sa fie „ca Dumnezeu!” Din acest moment incepe razboiul. Primul razboi din istoria universului! Nu e o lupta cu sabie si scut, nu sunt luptatori raniti sau ucisi, dar ea se incheie totusi in favoarea unora si spre nenorocirea vesnica a celorlalti.
Lucifer, in dorinta lui dupa tronul lui Dumnezeu, incepe sa sopteasca ingerilor ca Dumnezeu ar fi nedrept, ca legile guvernarii Lui le ingradeste lor libertatea si ca ar fi mult mai bine fara inchinarea la Dumnezeu. Mihail (Isus) sustine contrariul spuselor lui Lucifer. El se lupta sa-l convinga pe Lucifer si pe toti ingerii din cer, ca Dumnezeu Tatal este bun, e iubitor, i-a inzestrat pe toti cu intelepciune si frumusete si ca le va da si libertatea pe care ei o cer, daca vor neaparat acest lucru.
Nu stim cat a durat aceasta lupta de convingere. Stim insa ca au fost ingeri care au ramas credinciosi lui Dumnezeu, devenind in felul acest biruitori, iar restul ingerilor au ales sa-l urmeze pe conducatorul rascoalei, fiind biruiti; „si locul lor nu li s-a mai gasit in cer.” Ce a urmat dupa…?!
„De aceea, bucurati-va, ceruri si voi cari locuiti in ceruri! Vai de voi, pamant si mare! Caci Diavolul s-a pogorat la voi, cuprins de o manie mare, fiindca stie ca are putina vreme.”    (vers. 12).
Cat de adevarate sunt cuvintele acestea!! Da, locuitorii cerurilor s-au bucurat ca au fost eliberati de prezenta aceluia care le tulbura linistea si armonia! Ei au aprobat hotararea luata de Dumnezeu de a-l alunga pe Lucifer din locuintele ceresti, deoarece incapatanarea si razvratirea lui depasise limita…!
Dar „Vai de voi, pamant si mare!” Lupta continua, continua pe pamant, iar pe pamant esti tu si sunt si eu! Lucifer devine un vrajmas al oricarui om si un oponent declarat al lui Dumnezeu. El „este cuprins de o manie mare…”. Aceeasi lupta pornita in cer impotriva lui Dumnezeu, el o continua pe pamant, impotriva supusilor lui Dumnezeu.
– Isus Hristos (Mihail) a condus lupta impotriva lui Lucifer in ceruri; tot El o conduce si pe pamant.
– Au fost ingeri care l-au acuzat pe Dumnezeu si au fost ingeri care l-au indreptatit. Sunt oameni care il acuza pe Creator si sunt oameni care il indreptatesc!
– Contraziceri de IDEI cu privire la caracterul Tatalui Ceresc, au fost intai in cer, iar acum pe pamant!
– In lupte interioare (sufletesti) au fost implicati si ingerii; in lupte asemanatoare suntem implicati si noi, oamenii!
– O voce te indeamna sa te increzi in Dumnezeu si sa-L asculti doar pe El, iar o alta voce iti sopteste ca iti este ingradita libertatea si ca ai fi mai fericit sa te bucuri de placerile acestei lumi.
Se scrie pro si contra despre Dumnezeu.
Se vorbeste pro si contra la adresa lui Dumnezeu.
Se traieste pro si contra vis-a-vis de perceptele lui Dumnezeu.
Acum intelegi lupta IDEOLOGICA? Intelegi rostul ei?
In cer au fost biruitori si biruiti; toti ingerii au fost chemati si indemnati sa asculte de Dumnezeu si sa fie biruitori, dar… putini au ascultat!
Tuturor oamenilor le este oferita mantuirea, dar putini o accepta!
Tu ce vei face?! Esti implicat in acest razboi care a inceput candva in cer. Esti chemat sa fii biruitor! Comandantul suprem, Mihail, vrea ca tu sa fii un supus al Sau. E de incredere, sa stii! Nu a pierdut nici o lupta, nici in cer, nici pe pamant! El te cheama sa fii un ostas al Sau, te cheama si te ajuta sa biruiesti, asa cum a biruit si El.
Vrei sa fii biruitor? Atunci, grabeste de intra in randuri, caci se anunta sfarsitul luptei.
Amin!
George Dobrica
Sursa: www.cercetatiscripturile.org