In cautarea fericirii

In cautarea fericirii
Mirela si Bogdan sunt o familie tanără din Orasul Macin, Judetul Tulcea. Amandoi si-au propus să trăiască viața la maxim pentru a descoperi fericirea. Zi după zi, se afundau însă tot mai mult în deznădejde. Deși aveau o casă frumoasă, mașină și o fetiță zburdalnică, fericirea părea tot mai departe.
– “Îmi doream să am cat mai mult, povestește Bogdan. Credeam că odată cu acumularea bunurilor materiale va veni și împlinirea sufletească. Nu a fost așa. Am ajuns să trăiesc ca toți ceilalți fără nici un sens. Apoi, am trecut printr-o perioadă nefastă. Nimic nu mai mergea bine. Sănătatea era șubredă și nu știam ce să facem.”
Necunoscandu-L pe Dumnezeu, cei apropiați i-au îndrumat să caute ajutor de “specialitate”. Așa au plecat pe un drum necunoscut. Seară aceea rece și întunecată de primăvară, se potrivea de minune cu starea celor doi.
Siluetele lor înalte se observau îndreptandu-se grăbit spre destinație.Vantul rece îi făcea să meargă zgribuliți. Deși ar fi vrut să se poată încălzi unul de altul, nu se putea. Instrucțiunile erau clare. Pană la miezul nopții, trebuiau să ajungă la cele trei fantani din oraș, să nu vorbească cu nimeni și nici unul cu altul. Pășeau grăbiți și amărați în noapte….Într-o altă seară, înarmați cu o mătură, un topor și semințe de varză, trebuiau să meargă la casa vrăjitoarei. Aceasta, în urma unor incantații, le-a transmis mesajul care i-a bulversat. Mai aveau de trăit doar o lună! Ca să se facă bine, trebuiau să parcurgă un întreg ritual. După cateva ședințe în care bani și diverse lucruri s-au transferat în casa ei, nu se observa nici o schimbare în ceea ce privește sănătatea celor doi. Au început însă să vadă cu claritate șarlatania căreia îi căzuseră pradă. Au plecat dezamăgiți. În acest timp Dumnezeu îi căuta.
– Mirela: ”Pentru mine, Dumnezeu era roata de rezervă. Mă gandeam la El doar cand ajungeam foarte jos și nu mai aveam nici o scăpare. Erau păcate pe care le regretam, dar apoi o luam de le capăt. Într-o zi, am aflat de la Cornel și Florentina că există în oraș o biserică în care poți descoperii adevărul lui Dumnezeu. L-am luat pe Bogdan și am plecat acolo curioși. În prima vizită ne-am simțit destul de stingheri, dar ne-a plăcut. Apoi, am început să studiem Biblia. Așa am descoperit planul lui Dumnezeu pentru viața noastră. Ascultand de cuvantul Sfintei Scripturi, familia și-a găsit echilibrul. Acum domnește iubirea si armonia în casă. Aș dori sa spun cat de mult a însemnat pentru noi Mihaela și Vali Mușat din Brăila- Rahova. Familia lor ne-a fost un model. Nu mai văzusem așa ceva. Felul în care se purtau unul cu altul ne-a impresionat profund. Ei ne-au încurajat și ne-au fost alături în momentele grele.”
– Bogdan: ”Viața noastra s-a schimbat cu totul de cand îl urmăm pe Dumnezeu. Comportamentul, vorbirea, raportarea față de muncă, relațiile … totul! Acum trăim cu ochii deschiși. Vedem cu claritate drumul pe care trebuie să îl urmăm. Nu mai suntem asemenea oilor care se lasă conduse de turmă. Avem pace cu Dumnezeu și speranța vieții veșnice. Cand am citit Apocalipsa, am ințeles că nu te poți juca cu viața. Trebuie să te decizi de partea cui ești. Nu spun că este ușor. Presiunea grupului o simțim mereu. Prietenii ne-au spus că ne-am închis viața. Alții cred că este doar un capriciu de moment: “O să vă treacă în cateva luni”, ne spuneau chiar cei din familie. Noi am descoperit însă adevărata fericire. Privim la viața lor zbuciumată, plină de tensiune și nu vrem să ne mai întoarcem din drum.”
– Mirela: ”Prima carte pe care am citit-o din Biblie, a fost Iov. M-a mișcat profund. Atunci am înțeles că a fi creștin adevărat nu este o glumă. Dacă voi fi și eu încercată, ce voi face?….Apoi, inima mi-a fost cucerită de iubirea lui Isus. La El am găsit iertare și pace. M-am hotărat să îl urmez pe Dumnezeu, pentru că El mi-a făcut viața frumoasă. Acum avem un viitor și o nădejde.” De curand, cei doi și-au unitviața cu Isus prin Botez. Rugăciunile noastre îi pot susține pe drumul credinței.
Savu Isvoras – Măcin 2011
Sursa:http://www.adventist.it