In palma Sa

In palma Sa
„Bucura-te, tinere, in tineretea ta, fii cu inima vesela cat esti tanar, umbla pe cai alese de inima ta si placute ochilor tai; dar sa stii ca pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecata.” Eclesiastul 11:9
Sunt Tiron Geani din Fetesti, judetul Ialomita. Am 20 de ani si provin dintr-o familie ortodoxa, desi mama a fost adventista, dar prin casatorie s-a indepartat de Domnul si a plecat in lume.
In casa aveam Biblie si mai aveam doua carti: „Calea catre Hristos” si „Cantecul Evei”. Pe primele doua le-am mai rasfoit, dar le-am abandonat imediat pentru ca ma plictiseau si nu intelegeam nimic din ele. Insa „Cantecul Evei”, pentru ca era o povestire, am lecturat-o repede.
„Am ajuns in pragul deznadejdii…”
Am avut o copilarie zbuciumata. Mama s-a recasatorit cu un om care nu prea ma agrea. De multe ori am intrat in conflict cu el. Am ajuns pana acolo incat, pe cand aveam 17 ani, am plecat de acasa din cauza aceasta. Dar pana sa plec, am trecut prin multe. Am ajuns in pragul deznadejdii si mi-am pus in gand sa ma sinucid. Doar bunul Dumnezeu m-a ajutat sa trec peste perioada de criza.
Apoi in viata mea a patruns o raza de soare. Am cunoscut o fata. Relatia mea cu ea a avut la baza o privire mai indelungata si am crezut ca o iubesc. Din fire sunt timid si retras, dar dupa ce ne-am cunscut mai bine, am indraznit sa-i cer sa-mi fie prietena. Refuzul ei a fost picatura care a umplut paharul si din nou gandul sinuciderii mi-a aparut in minte. Am socotit ca nu merit sa mai traiesc. Despre intentia mea nu stia nimeni, decat Dumnezeu, care cunoaste totul, si cel care mi-a inspirat acest gand. Dar si de data aceasta Dumnezeu a avut grija sa impiedice acest plan si nu din stadiul de decizie, ci chiar in ultima faza, cand eram gata sa-l duc la indeplinire. El avea un plan mult mai bun pentru mine.
Cea mai grea lupta
Terminasem profesionala si, din cauza relatiei cu tatal meu vitreg, care era si un consumator mare de bauturi alcoolice, eram pregatit sa plec de acasa si sa ma mut la Movila. O vreme am stat la bunicul meu, si el un fost adventist care acum era exclus, dar care atunci cand incepea Sabatul, il deschidea cu cantare si rugaciune. Apoi, pentru o perioada de timp, am stat la unchii mei care erau adventisti si asa am intrat in legatura cu adevarul. Am fost impresionat de cantarile religioase pe care le auzeam la casetofon si cu care m-am obisnuit destul de repede.
Intre timp, incepusem seralul si aveam in comuna colegi cu care faceam naveta, cu care mergeam la distractii. Incepusem sa prind gust de placeri si discoteca, dar in acelasi timp mergeam si la adunare la intalnirile cu tinerii.
Cu timpul, am inceput sa cunosc voia lui Dumnezeu, dar de multe ori, dupa ce ieseam de la adunare, mergeam la discoteca. Aici am cunoscut un baiat de la scoala speciala, timid si retras, care ulterior a fost chemat de Domnul printr-un vis. A inceput sa frecventeze biserica in aceeasi perioada cu mine. In viata mea erau doua cai care duceau in locuri diferite, una cu placerile lumii, alta era ceea ce descoperisem in viata spirituala. Ma impresionau profund predicile despre a doua venire si credeam din toata inima ca Domnul revine in curand. Am primit in dar o Biblie de la un unchi. Apoi au venit si mama si fratii mei la Movila si am fost atrasi toti de studiul Bibliei. Citeam in jur de 20 de pagini pe zi incercand sa recuperez, sa ajung cu studiul la zi.
Cea mai grea lupta pentru mine a fost lupta cu muzica de discoteca care-mi suna mereu in cap. Am tratat aceasta problema cu muzica crestina, mai ales cantarile „Nu urma ispitei…” si „Stai tare-n ispita”, impunandu-mi sa cant acele cantari in minte sau cu voce tare. Si astfel am obtinut biruinta. Tinerii trebuie sa stie ca muzica lumeasca este insotita de o putere satanica care inrobeste si nelinisteste sufletul, si cel care vrea sa scape de ea, dupa ce aceasta muzica si-a facut loc in inima, are de dat o lupta puternica. Casetele cu muzica de discoteca le-am inregistrat cu muzica crestina, cartile de poker pe care le-am avut le-am aruncat, desi imi trecuse prin minte sa le dau fratelui meu, dar am renuntat dorind sa-i fiu un exemplu bun in orice privinta.
„Am facut ordine in viata mea”
Dupa un an, am incheiat legamant cu Domnul. Totodata am facut ordine in viata mea. Am inceput un nou stil de viata in toate privintele. In fiecare dimineata am timp special pentru studiu, care ma fortifica pentru intreaga zi. Am scos orice fel de carne din alimentatie, am pus in practica sfaturile inspirate in ceea ce priveste reforma la modul general cu odihna, alimentatie si pot sa spun ca urmarile nu au intarziat sa apara. Daca inainte aveam o boala din cauza careia eram nevoit sa ma internez de mai multe ori pe an, acum, dupa schimbarea stilului de viata, am simtit o ameliorare.
Apoi am luat in considerare indemnurile din Matei 6, sa nu-mi mai fac griji cu privire la ziua de maine si sa las totul in seama lui Dumnezeu. Am o situatie materiala mai precara, desi muncesc mult, dar cred ca Domnul imi va purta de grija in continuare si painea si apa nu-mi vor lipsi. La fel pot sa spun si despre imbracaminte si cele necesare traiului zilnic. Le-am lasat pe toate in grija Domnului.
Multumesc lui Dumnezeu pentru binecuvantarile spirituale, dar si pentru sanatatea de care ma bucur acum.
Tiron Geani
Sursa: Revista „Experiente pe calea ingusta”