Inspiraţia cartii Estera

Inspiraţia cartii Estera
Întrebare: Azi am terminat de citit cartea Estera din Biblie. Din cate am observant (stiam mai de mult timp, dar acum am verificat in mod expres acest lucru), nu apare niciodata cuvantul Dumnezeu in aceasta carte. Nu se poate pune la indoiala inspiratia scriitorului acestei carti?
Răspuns: Înspirația nu are de a face cu folosirea sau nu a Numelui lui Dumnezeu.
Ap. Petru scrie privind inspirația: Căci nici o proorocie n-a fost adusă prin voia omului, ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, mânaţi de Duhul Sfânt. (2Petru 1:21)
Inspirația lucrează asupra mesajului care se transmite și asupra mesagerului, dar cuvintele de exprimare sunt ale omului. Am putea vorbi de un mesaj al lui Dumnezeu exprimat prin cuvintele omului. Dacă mesagerul uman este o persoana cu nivel intelectual mai înalt, exprimarea va demonstra aceasta așa cum argumenteaza tot ap. Petru despre ap. Pavel (vezi – 2Petru 3:15.16 – cum v-a scris şi prea iubitul nostru frate Pavel, după înţelepciunea dată lui, ca şi în toate epistolele lui, când vorbeşte despre lucrurile acestea. În ele sunt unele lucruri grele de înţeles pe care cei neştiutori şi nestatornici le răstălmăcesc ca şi pe celelalte Scripturi, spre pierzarea lor.)
Dacă nu a fost folosit Numele lui Dumnezeu dar in mesaj se vede clar ca lumina zilei, PROVIDENTA SA, interventia Sa, aceasta demonstreaza ca este o carte inspirată
Sursa: http://vasluimaranatha.adventist.ro/despre/inspiratie.php