Intrebari frecvente cu privire la cea de-a doua venire a lui Isus

Nu  va fi venirea lui Isus secreta? Nu spune Biblia :" Din doi care vor fi la camp, unul va fi luat si altul va fi lasat "? ( Mat. 24:40 )

Biblia face foarte clar faptul ca venirea lui Isus nu va fi un eveniment secret ( Apoc. 1:7; Ps. 50:3; 1 Tes. 4:16,17; Mat. 24:27 ). Atunci cand Biblia vorbeste despre cei care vor fi lasati, ea nu spune ca acestia vor fi lasati vii pe pamant. Intregul pasaj din Luca 17:26-37 descrie in amanunt evenimentul. in zilele lui Noe au existat doua clase de oameni:una luata (salvata ) si una lasata (distrusa de potop) (vers.27 ). In zilele lui Lot au existat deasemenea doua clase de oameni: una scoasa din cetate si salvata, cealalta lasata in cetate si mistuita de foc. La fel va fi si la venirea lui Isus ( Luca 17:30-37 ). O categorie de oameni va fi luata la cer impreuna cu Isus, cealalta va fi distrusa. in Luca 17:37 se ridica intrebarea:" Unde Doamne ? Unde sunt lasati acesti oameni?" Biblia raspunde clar:" Acolo unde este trupul, acolo se vor aduna vulturii ". Apoc. 19:11-18 clarifica faptul ca cei rai sunt nimiciti la revenirea lui Isus. ( Vezi si 2 Tes. 1:7-9, 2:8 )

Nu ne invata Biblia ca Isus va veni ca un hot ( 1 Tes. 5:2 ) ?

Fiecare verset in care Biblia aminteste ca Isus va veni ca un hot face referire la momentul neasteptat, surprinzator, al venirii lui Isus, si nu la modul venirii Sale. El vine repede – ca un hot, pe neasteptate – ca un hot, dar intr-o splendoare glorioasa precum fulgerul in slava biruitoare ( vezi Mat. 24:42-44 ; 1 Tes. 5:1-5; Mat. 24:27 ).

Va trece poporul lui Dumnezeu prin incercarile viitoare, sau cei credinciosi vor fi rapiti la cer inainte de acest timp de stamtorare ? 
  
Experientele traite de vechiul Israel au fost exemple pe care Dumnezeu le-a dat pentru poporul Sau de la sfarsitul timpului. Asa cum Israelul a fost eliberat din robia egipteana dupa caderea plagilor, tot asa biserica lui Dumnezeu va fi protejata in timpul plagilor finale si va fi eliberata din mana asupritorilor sai ( 1 Cor. 10:11; Ps. 91:46 ). Sadrac, Mesac si Abednego au intrat in flacari atunci cand au refuzat sa se supuna decretului universal de moarte emis de imparatul Babilonului. Din acele flacari i-a salvat Dumnezeu in mod miraculos. Credinta lor care a sfidat moartea a infruntat si flacarile ( Dan. 3:16-28 ). El vine ca un hot dupa caderea plagilor ( Apoc. 16:15 ). Altfel, ce sens ar mai avea sa declare :     " Iata, Eu vin ca un hot" dupa ce primele sase plagi au fost deja revarsate daca El ar fi venit deja ca un hot inainte de caderea primei plagi ? Apoc. 15:8 declara in mod categoric :" Niciun om nu va intra in Templu ( cel ceresc ) pana ce nu se vor sfarsi cele sapte urgii ( plagi )". 2 Tes. 2:1-3 arata clar faptul ca antihristul se va arata inainte de venirea lui Isus si va fi nimicit de stralucirea venirii Sale ( 2 Tes. 2:8 ).

Invata Biblia ca cei neprihaniti  isi primesc rasplata atunci cand sunt rapiti la cer, la inceputul celor sapte ani de stamtorare, iar cei necredinciosi sunt distrusi la sfarsitul acestei perioade ? 

Parabolele lui Isus arata foarte clar faptul ca cea de-a doua venire a lui Isus va fi un eveniment divin culminant – cand oamenii sunt fie salvati, fie pierduti. Nu mai exista apoi o perioada de sapte ani in care sa ne reconsideram vietile. Acum este Ziua Mantuirii ( 2 Cor. 6:2 ). in Mat. 13:30, atat graul cat si neghina ( cei neprihaniti si cei pacatosi ) cresc impreuna pana la seceris. Cei neprihaniti sunt salvati iar cei necredinciosi sunt pierduti. in parabola cu robul necredincios nu mai exista o a doua sansa. Cei necredinciosi sunt pierduti atunci cand stapanul casei vine pe neasteptate (Mat. 24:44-51 ). In parabola cu oile si caprele, atunci cand Isus vine, oamenii sunt fie salvati, fie pierduti ( Mat. 25:31-46 ).

______________________________

de Mark Finley. Copyright © 2007 – Articole Crestine. Toate drepturile rezervate. Folosirea acestui material se poate face urmand instructiunile din Ghidul de folosire.