Introducere

 
 
INTRODUCERE
 
 
                
              Mai putem vorbi oare despre Babilon in mileniul trei? Pare un subiect anacronic, abordat doar de istorici si arheologi. In rest, pe cine mai intereseaza astazi ce semnificatii adanci se ascund sub acest tainic nume de Babilon? 
              Si totusi, spiritul Babilonului poate fi simtit pretutindeni in mica noastra lume.
 
              Nu demult, moderatoarea unei emisiuni TV cu titlul “Babilonia” se adresa telespectatorilor cu expresia “dragi babilonieni”. Va simtiti, cumva, “babilonieni”? 
              Exista srl-uri cu numele de “Babilon”, srl-uri care fac afaceri, probabil prospere. Va incanta ideea de a intra in afaceri cu “babilonieni”? 
              Candva, a fost prezentat un ciclu de emisiuni TV cu titlul “Turnul Babel”. Va maguleste gandul de a construi, impreuna cu alti “babilonieni”, acest imens si totusi atat de neinsemnat “Turn Babel” al lumii noastre?
              Ne place sau nu acest adevar, credem sau nu credem lucrul acesta, spiritul Babilonului este pretutindeni in jurul nostru. Si cum ar putea sa fie altfel din moment ce ultima carte a Bibliei- Apocalipsa,  referindu-se la timpurile pe care le traim, ne vorbeste atat de mult si raspicat despre Babilonul zilelor noastre? 
              Dar cine este acest tainic Babilon despre care inspiratia vorbeste uneori folosind cuvinte de o duritate extrema?
              Materialul care urmeaza isi propune sa ne ajute in a identifica, folosind textele biblice lasate de Providenta, aceasta ciudata si tainica entitate numita “Babilon.” Vom vorbi despre institutii si nu despre oameni si crezul lor. Chiar si “babilonienii” zilelor noastre sunt obiectul iubirii divine, caci sangele lui Christos a curs si pentru ei. Si, in cele din urma, cine dintre noi nu a fost si el “babilonian”, pana in clipa in care Dumnezeu i-a deschis ochii mintii , ajutandu-l sa primeasca adevarul?
              Biblia are multe de spus despre acest subiect pe ultimele sale pagini. Va invit sa pornim la drum, nu inainte de a cere , in umilinta, calauzirea Duhului Sfant in descifrarea mesajului ceresc.
 
 
          Lori Balogh

______________________________

de Lori Balogh. Copyright © 2007 – Articole Crestine. Toate drepturile rezervate. Folosirea acestui material se poate face urmand instructiunile din Ghidul de folosire.