Invata de la ei…

Luciano Pavarotti
„Cand eram copil, tatal meu, care era brutar, mi-a facut cunostinta cu minunile cantecului,“ povesteste tenorul Luciano Pavarotti. „El m-a indemnat sa muncesc din greu ca sa-mi dezvolt vocea. Arrigo Pola, un tenor profesionist din orasul meu natal, Modena, mi-a dat meditatii. De asemenea, m-am inscris la colegiul profesorilor. La absolvire, l-am intrebat pe tatal meu:
– Sa fiu profesor sau cantaret?
Luciano, mi-a raspuns tatal, daca incerci sa stai pe doua scaune, vei cadea intre ele. Pentru viata trebuie sa alegi un scaun.
Iar eu am ales unul. A fost nevoie de sapte ani de studiu si de frustrari inainte de a aparea pentru prima data in public ca profesionist. A mai fost nevoie de alti sapte ani pentru a a ajunge la Opera Metropolitana. Iar acum cred ca indiferent ce facem – fie ca zidim case, scriem carti – trebuie sa ne dedicam acelui lucru. Dedicarea – iata secretul. Alege un singur scaun.“ – Luciano Pavarotti
 
 
Nu exista cale de intoarcere
Debarcand pe tarmurile Britaniei impreuna cu legiunile romane, Iulius Cezar a facut un pas important si decisiv pentru a asigura succesul inteprinderilor sale militare. Comandandu-le oamenilor sai sa marsaluiasca inspre marginea Stancii Dover, le-a poruncit sa priveasca la marea care se afla jos. Spre uimirea lor, au vazut cum ardeau toate navele cu care trecusera ei canalul. Cezar eliminase in mod intentionat orice posibilitate de retragere. Acum, ne mai putand sa se intoarca pe continent, soldatii nu mai aveau nimic de facut decat sa inainteze si sa cucereasca! Si asta au si facut!
 

in pofida situatiilor vitrege
  • La varsta de 3 ani, Johnny Fulton a fost calcat de o masina. Soldurile i-au fost strivite, coastele rupte, craniul si picioarele fracturate. Nu mai exista nicio speranta de supravietuire. Dar el nu s-a dat batut. De fapt, mai tarziu a reusit sa fuga un kilometru in mai putin de doua minute.
  • Cand avea 9 ani, Walt Devis a paralizat total din cauza poliomielitei, insa nu s-a dat batut. in 1952 el a devenit campion olimpic la sarituri.
  • Cand avea 5 ani, Shelly Mann a paralizat din cauza poliomielitei, insa nu s-a dat batuta. in cele din urma a stabilit pentru SUA opt recorduri la inot si castigat o medalie de aur la Jocurile Olimpice din Melbourne, Australia.
  • in 1938, Karoly Takas, membru al echipei campioane mondiale maghiare de shooting (tragere cu pistolul) si sergent in armata, si-a pierdut mana dreapta cand grenada pe care o tinea in mana a explodat. Dar Takacs nu s-a dat batut. A invatat sa traga cu mana stanga si a castigat medalii de aur si in Jocurile Olimpice din 1948 si 1952.
  • Lou Gehrig era un jucator asa de neindemanatic incat baietii din cartier nu il acceptau sa joace in echipa lor. Dar el era hotarat. in cele din urma, numele sau a intrat in lista jucatorilor de baschet renumiti.
  • Pana la varsta de 10 ani Woodrow Wilson nu stia sa citeasca. Dar era o persoana hotarata. El a devenit al douazeci si optelea presedinte al Statelor Unite.
Doua scrisori
Cand Abraham Lincoln trebuia sa trimita o scrisoare cuiva care il suparase, adesea scria doua scrisori. Prima era inadins insultatoare. Apoi, dupa ce se elibera de aceste sentimente, o rupea si scria o a doua scrisoare, aceasta fiind discreta si plina de tact.
 
Sursa Necunoscuta

______________________________

de Autor necunoscut. Copyright © 2007 – Articole Crestine. Toate drepturile rezervate. Folosirea acestui material se poate face urmand instructiunile din Ghidul de folosire.