Inventăm Apocalipsa

Inventăm Apocalipsa
Trăim într-un secol în care tot mai multă lume vorbeşte despre Apocalipsa.
Tot mai multă lume aduce argumente pro şi contra şi tot mai multă lume începe să îşi dea cu părerea şi să înceapă să dea date privind exact începutul Apocalipsei.
Fie oameni de ştiinţă, fie ei oameni simpli, un număr tot mai mare de oameni recunosc sfârşitul iminent al planetei însă fiecare are o altă părere.
De câteva zile Mass Media ne-a anunţat că mii de cercetători din 60 de ţări încă lucrează la o nouă descoperire care se anunţă a fii cea mai importantă din istoria Terrei.
Un accelerator de particule care ar putea facilita călătoriile în timp, pentru care dealungul a 50 de ani s-au cheltuit peste 6 miliarde de euro. De altfel şi în acest caz au existat persoane care au declarat că sfârşitul planetei este mai aproape ca niciodată datorită riscurilor formării unor găuri negre care ar putea înghiţii Terra.
Gândurile celor care au citit diferitele articole pe site-uri cum ar fi: Pro TV sau 9 am sunt împărţite. Au fost persoane revoltate de această invenţie şi persoane care aplaudă încercările cercetătorilor, dar au fost şi persoane confuze care nici nu mai ştiu ce să mai creadă. Până la urmă un lucru este cert şi anume că Apocalipsa este aproape.
Lăsând la o parte toate ideile noastre, Biblia vorbeşte din timp despre lucrurile care se întâmplă astăzi. Nimic nu este nou sub soare (Eclesiastul 1.9). În Daniel capitolul 12 cu versetul 4 stă scris:
   ” Tu, însă, Daniele, ţine ascunse aceste cuvinte, şi pecetluieşte cartea, până la vremea sfârşitului.
    Atunci mulţi o vor citi, şi cunoştinţa va creşte.
Dincolo de înţelepciunea cu ajutorul căreia oamenii vor înţelege Biblia, se vorbeşte şi despre o înţelepciune şi o avansare în domeniul tehnologiei. Este clar deja că este un moment de final al Pământului.
Deja cunoştinţa a ajuns la un nivel destul de înalt. Tot mai des apar fel de fel de invenţii, iar aceasta din urmă se anunţă ca fiind cea mai răsunătoare din istoria Pământului. Ar fi cireaşa de pe tort. Dacă am fii la un meci e fotbal am putea spune că suntem în minutele de prelungire.
Nu se ştie cât mai este, dar suntem pe sfârşit. Nu va fii nici vreo gaură neagră şi nici suprapopularea Pământului, nu va fii nici epuizarea resurselor, nici încălzirea globală şi nici topirea gheţarilor. Pământul nu se va autodistruge, chiar dacă cu paşi rapizi ne dorim asta.
Şi aşa, nu avem ce face cu timpul liber. Studiem cum ar arăta momentele imediat următoare Big-Bang-ului. Păcat că Big Scripture (Scriptura cea Mare) pentru noi nu are nici o relevanţă. Pentru că în Biblie scrie că Dumnezeu a făcut pământul. Noi vrem să descoperim particula lui Dumnezeu, dar pe El, nici pe departe. Ruşine nouă. Şi multă milă de la El, implorăm. Până la urmă totul este deşertăciune şi goană-n vânt (fie el şi de particule care circulă cu 99,99% din viteza luminii) (Eclesiastul 1.14)
Chiar dacă nu ar fi scris în Biblie acestea, tot aş fi de părere că Pământul nu se va autodistruge. Dumnezeu nu i-ar lăsa pe oameni să se autodistrugă. Datoria noastră este să nu pierdem timpul degeaba şi conştientizăm momentele în care ne aflăm fără să ne înspăimântăm. Să trăim fiecare clipă ca şi cum ar fi ultima. Să trăim viaţa la cote şi principii înalte. Să fim blânzi, fără răutate ca porumbeii şi înţelepţi ca şerpii. (Matei 10.16).
Şi să trăim cu pasiune.
Sursa: http://www.adventisttm.org/articole/inventam-apocalipsa.html