Jocul de noroc

Jocul de noroc
Jocul de noroc – definit ca fiind un joc ale sansei, practicat pe bani, are un impact crescand asupra tot mai multor oameni din lumea intreaga. Ideea unui castig pe cheltuiala altora, a devenit un blestem modern. Societatea plateste pentru delictele asociate cu jocul, pentru asistarea victimelor si pentru ruperea relatiilor de familie, care erodeaza calitatea vietii. Adventistii de Ziua a Saptea s-au opus cu tarie jocurilor de noroc, considerandu-le incompatibile cu principiile crestine. Jocurile de noroc nu sunt considerate distractii potrivite, nici metode legale pentru obtinerea de fonduri.
Jocurile de noroc violeaza principiile crestine ale ispravniciei. Dumnezeu considera ca munca este metoda potrivita pentru obtinerea de beneficii materiale, nu participarea la jocurile de noroc, visand la castigul pe seama altora. Jocurile de noroc au un impact masiv asupra societatii. Exista implicatii financiare majore care deriva din delictele produse pentru a plati obiceiul de a juca, sporirea masurilor de ordine publica si a cheltuielilor juridice, mergand pana la delictele asociate, care implica droguri si prostitutie.
Jocurile de noroc nu ofera venituri; mai degraba, ele iau de la cei care, adesea, cu greu isi permit sa piarda si dau catorva castigatori. Evident, cel mai important castigator este cel care patroneaza jocurile de noroc. Ideea ca jocurile de noroc ar putea oferi beneficii economice este iluzorie. De fapt, ele violeaza simtamantul crestin de responsabilitate fata de familie, vecini, fata de cei in nevoie si fata de Biserica. 1
Jocurile de noroc creeaza sperante false. Visul “ marelui castig “ inlocuieste adevarata speranta cu un ideal fals al unei sanse de castig improbabile statistic. Crestinii nu trebuie sa isi puna speranta in bogatie. Speranta crestina intr-un viitor glorios, promis de Dumnezeu, este sigura si neindoielnica – spre deosebire de visul castigului la jocurile de noroc. Marele castig pe care il prezinta Biblia este “ evlavia insotita de multumire “ 2
Jocurile de noroc creeaza dependenta, iar aceasta este in mod clar incompatibila cu un stil de viata crestin. Biserica doreste sa -i ajute, nu sa-i condamne, pe cei care sufera din cauza dependentei fata de jocurile de noroc, sau fata de alte lucruri. Crestinii recunosc ca ei sunt responsabili inaintea lui Dumnezeu pentru stilul de viata si posibilitatile lor. 3
Biserica Adventista de Ziua a Saptea, ca organizatie, nu aproba tombolele, sau loteriile, prin care sa se obtina fonduri, si-i indeamna pe membrii ei sa nu participe la astfel de activitati, chiar daca ar exista intentii bune. Biserica nu este de acord nici cu jocurile de noroc sponsorizate de catre stat. Biserica Adventista de Ziua a Saptea cheama toate autoritatile sa previna raspandirea jocurilor de noroc si efectele lor devastatoare asupra societatii si indivizilor.
Biserica Adventista de Ziua a Saptea respinge jocurile de noroc, asa cum sunt ele definite mai sus si nu va solicita si nu va accepta fonduri, care in mod clar, deriva din jocurile de noroc.
1. 1 Tes 4:11; Gen 3:19; Mat 19: 21; Fapte 9:36; 2 Cor 9:8,9
2. 1 Tim 6:17; Evrei 11:1;1 tim 6:6
3. 1 Cor 6:19,20
Aceasta declaratie a fost votata de catre Comitetul administrativ al Conferintei Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, la sesiunea Conferintei Generale, desfasurata la Toronto, Canada, 29 iunie – 9 iulie 2000.
Sursa: www.adventist.ro