Libertatea, o rasplata ascunsa

Libertatea, o rasplata ascunsa

Circula pe email un SCAM: daca trimiti acest email la cat mai multi, Microsoft va plati ptr fiecare email 200 si ceva de dolari ptr ca ei isi inventariaza  numarul de utilizatori de Windows, in contextul in care AOL vrea sa fuzioneze cu INTEL, etc. Poti sa castigi usor in 2 saptamani zece mii de dolari, spune mai departe aceasta „VESTE BUNA”.
M-am gandit putin la aceasta situatie…
Chiar daca ar fi adevarat, banii nemunciti la care visam cu totii, nu aduc decat necaz, stres si, ceea ce este si mai rau, hranesc iluzia ca Dumnezeu ne-a vazut sacrificiile pe care le-am facut ptr nu stiu ce proiect de binefacere si ne rasplateste pe aceasta cale AICI si ACUM.
God can do better ! And will do !…
Rasplata lui Dumnezeu (in cazul in care admitem ideea aceasta care de fapt se afla intr-o tensiune de paradoxuri cu ideea ca „nu ne-am facut decat datoria” – Luca 17.10) va fi tot un act al milei (favoare nemeritata) ca si mantuirea.
AICI si ACOLO, binecuvantarea muncii cu sens este mai mare decat ne imaginam noi. Rasplata din pilda polilor (Luca 19.11-26) a fost mai multa munca si responsabilitate (carmuirea a 10 cetati sau a 5 cetati, dupa capacitate). RASPLATA ADEVARATA INSA A FOST ELIBERAREA sau ceea ce au devenit : INAINTE DE administrarea polilor fusesera ROBI, iar acum AU DEVENIT CARMUITORI !
Munca este elementul care s-a pastrat : inainte – munca de rob, acum – munca de carmuitor. Ceea ce s-a schimbat a fost doar statutul care obliga: inainte robi, acum oameni liberi. Liberi sa gandeasca, liberi sa ia initiativa, liberi sa gaseasca resurse noi, metode noi si teluri noi. Liberi sa iubeasca oricat! Liberi sa recunoasca oricat!…
Ma intreb uneori daca as sti ce sa fac cu libertatea! De multe ori, cand am avut putin TIMP LIBER, am ramas dezamagit de cum l-am folosit.
Poate se mai regaseste cineva…
PS. Ce ati face daca ati gasi un portofel plin cu bani (suma vi-o puteti imagina fiecare ptr ca se zice ca FIECARE OM ARE UN PRET in sensul de a fi cumparat) si fara nici un act de identitate?
Sau o intrebare si mai „rea”: Ce ati face daca ati gasi o plasa cu bani pe care o arunca niste hoti dintr-o masina urmarita de politie (fara ca politia sa observe, bineinteles) ?
Daca arunca cineva cu bani in dvs., feriti-va!
Dr. Constantin Dinu