Locuri în biserica

Am citit despre o calatorie pe care a facut-o un pastor cu diligenta. Aceasta s-a intimplat cu multi ani in urma cand nu existau mijloace moderne de calatorie.

Locurile pentru pasageri erau de trei clase. Dar cand s-a urcat in diligenta i-a vazut pe toti pasagerii stand laolalta fara nici o deosebire. Si n-a inteles nimic pana cand diligenta a ajuns la poalele unui deal inalt…

Aici diligenta se opri, iar conducatorul ei striga:
  Pasagerii de clasa intai isi pastreaza locurile – cei de clasa a doua se dau jos si merg pe picioare – iar cei de clasa a treia se dau jos si imping de diligenta.

In biserica nu avem locuri de pasageri de clasa intaia, de oameni care cred ca a fi mantuit inseamna a avea parte de o calatorie usoara spre cer, stand in „diligenta” pe tot parcursul.

In biserica nu avem locuri nici pentru calatori de clasa a doua, de oameni care sa fie purtati cea mai mare parte a drumului, oameni care cand trebuie sa puna mana la lucru, merg inainte bombanind, fara sa vina in ajutorul fratilor lor de drum pe parcursul calatoriei.

Toti membrii bisericii trebuie sa fie calatori de clasa a treia, gata sa se dea jos si sa impinga cu totii impreuna la carul Evangheliei, fiind intotdeauna gata pentru slujire.

Aparent toti calatorim spre cer..dar in realitate cati pun umarul la lucru?
Tu din care clasa faci parte? 
   

______________________________

de Ionica Raceala. Copyright © 2007 – Articole Crestine. Toate drepturile rezervate. Folosirea acestui material se poate face urmand instructiunile din Ghidul de folosire.