Meditatii despre bucurie

BUCURIA
Este bucuria absurda intr-o lume trista?

Bucura-te de ceea ce ai deja!

Bucura-te de sanatate daca o ai iar de nu o ai perfecta gandeste-te ca puteai fi mult mai rau. Ca puteai fi canceros. Daca esti bolnav de cancer, bucura-te, ai fi putut sa mori pana astazi. Daca esti in caruciorul cu rotile, bucura-te ca ai maini, ca unii nici macar maini nu au.
Bucura-te de ceea ce ai!

Bucura-te de locuinta ta!
De vila, daca o ai, si nu te gandi sa-ti construiesti alta cu 2 piscine, pentru ca nu iti ajunge una. Bucura-te de garsoniera daca ai doar garsoniera, gandeste-te ca putea fi mult mai rau, sa locuiesti in chirie, de exemplu. Sau si mai mult, sa stai sub un pod, sau sa dormi pe o banca, sau si mai rau, sub o banca.
Bucura-te de masina ta, chiar daca-i doar o Dacie pe care o impingi mai mult. Gandeste-te ca altii n-au decat o biata bicicleta. Iar daca ai doar o bicicleta, bucura-te ca nu mergi pe jos(asa cum merg eu de exemplu). Iar daca mergi pe jos, bucura-te mai mult ca toti, pentru ca ai picioare cu care sa mergi si pentru ca mersul pe jos este si sanatos.
Bucura-te pentru ceea ce ai deja!
Bucura-te de hainele tale, chiar daca sunt luate la mana a doua, gandeste-te ca cei din Africa nu au nici macar atat.
Bucura-te de pantofii pe care ii ai chiar daca sunt rupti, caci daca te-ai fi nascut pe vremea bunicilor nostri, ai fi umblat descult vara, iar iarna ti-ar fi degerat picioarele in niste obdele (bucati de panza prinse de picior).
Bucura-te de familia ta, asa cum este ea!
Bucura-te omule!Noi trebuie sa invatam sa ne bucuram de ceea ce avem. Sa invatam sa traim in prezent.Bucura-te DE CEEA CE AI AZI! Ajunge zilei necazul ei , a zis Isus.