Meditatii despre inchinare

RELATIA TA CU DUMNEZEU
Relatia ta cu Dumnezeu este exact asta: relatia TA cu DUMNEZEU. Daca termenul tau de comparatie sunt cei din jur, atunci ai pierdut esenta inchinarii. Pentru ca inaintea lui Dumnezeu nu poti veni cu „colectia ta de CD-uri” cu rugaciuni pe care ti le-ai pus la punct in ani de zile si in care iti faci singur elogiul si iti ridici statui.
Dumnezeu nu asteapta ca, in fiecare zi, tu sa mai iei un CD, sa-l pui in player in functie de ceea ce ti s-a parut tie ca ai facut bine in ziua aceea: „”Hmm, azi am dat zeciuiala, azi, Doamne, asculti CD- ul prin care ai sa-ti dai sema cat de constiincios sunt eu cu banii mei” sau „saptamana asta am postit de doua ori, asa ca, Doamne, azi vei auzi CD-ul in care eu iti multumesc pentru ca eu sunt mai bun decat cei care au postit doar o zi”. Dumnezeu cunoaste „colectia” fiecaruia. Dar Dumnezeu cunoaste si inima fiecaruia. Iar inaintea Lui cea mai potrivita atitudine este cea a vamesului care „nici nu indraznea sa ridice ochii inspre cer”.
Lasa-l pe Dumnezeu sa se apropie de inima ta. Pentru El cea mai frumoasa muzica este inchinarea ta. Nu exista lucru pe care tu sa-l faci si pe care El sa nu-l fi facut cat timp a fost pe pamant. Dar cu siguranta exista cel putin un milion de lucruri pe care tu nu le faci si pe care El le-a facut. Intelege ca nu ai cu ce sa-L impresionezi pe Dumnezeu. Fii constient ca oricat bine ai face tu in toata viata ta nu se va compara niciodata cu tot ceea ce El face pentru tine in fiecare zi. Nu incerca sa furi din slava lui Dumnezeu! Smereste-te si El te va inalta!
Fii un vames!