Mediul inconjurator

Mediul inconjurator

 
Adventistii de ziua a saptea cred ca omenirea a fost creata dupa chipul lui Dumnezeu, reprezantandu-L astfel pe Dumnezeu ca administratori ai Sai, in guvernarea mediului inconjurator intr-un mod corect si folositor.
Din pacate, deteriorarea si exploatarea au fost aduse in domeniul responsabilitatilor umane. Din ce in ce mai multi barbati si femei au fost implicati in distrugerea megalomana a resurselor pamantului, ceea ce a dus la suferinta universala, la dezorganizarea mediului si amenintarea cu modificarea climei. In timp ce este nevoie ca cercetarile stiintifice sa continue, din dovezile acumulate, reiese clar ca emisia crescanda de gaze distructive, deprecierea stratului protector de ozon, distrugerea masiva a padurilor din America si asa-numitul efect de sera, ameninta ecosistemul pamantului.
Aceste probleme sunt in mare parte cauzate de egoismul uman si de dorinta egocentrista, de a avea mai mult si mai mult, printr-o productie totdeauna in crestere, prin consum nelimitat si prin deprecierea resurselor, care nu se mai pot reface. Criza ecologica isi are radacinile in lacomia umana si in refuzul de a practica o administrare buna si corecta, in limitele divine ale creatiunii.
Adventistii de ziua a saptea sunt adeptii unui stil de viata simplu si sanatos, in care oamenii nu-si dau frau liber dorintelor de consum, a orientarii pe achizitia de bunuri si a producerii de deseuri. Noi facem apel la respect pentru creatiune, la restrangerea folosirii resurselor mondiale, la reevaluarea nevoilor fiecaruia si la reafirmarea demnitatii vietii create.
Aceasta declaratie a fost aprobata si votata de Comitetul Administrativ al conferintei Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea ( ADCOM ) si autorizata de catre Biroul presedintelui, Robert Folkenberg, la sesiunea Conferintei Generale, desfasurata la Utrecht, Olanda, in perioada 29 iunie – 8 iulie 1995.
Sursa: www.adventist.ro