Mica

Mica

Mica a fost un profet din Moreset-Gat (cap. 1,1.14) probabil Tell ej-Djudeideh in partea de sud-vest a Iudeii. El nu trebuie confundat cu Mica fiul lui Imla, un profet din Israel pe vremea lui Ahab (secolul al IX-lea i.Hr.).
Comentatorii mai timpurii au cautat sa identifice pe unul cu celalalt, datorita folosirii unor expresii similare in exprimarile lor (Mica 1,2; vezi 1Regi 22,28). Totusi, datele cronologice oferite de Mica sunt impotriva unei astfel de identificari si arata ca intre cei doi oameni se gaseste o departare de un secol sau mai mult.
Mica spune ca lucrarea lui a avut loc in timpul regilor Iotam, Ahaz si Ezechia (cap. 1,1). Intrucat domnia personala a lui Iotam a inceput dupa moartea tatalui sau Ozia in anul 740/39, data initiala pentru lucrarea profetica a lui Mica ar trebui probabil sa fie plasata dupa aceasta data.
Ca urmare, el a fost un contemporan intrucatva mai tanar al lui Isaia, cu al carui vocabular si cu a carui terminologie profetiile lui prezinta multe similaritati (Mica 4,1-4; vezi Isaia 2,2-4). De asemenea Ieremia (cap. 26,18) citandu-l pe Mica (cap. 3,12) marturiseste despre faptul ca Mica a slujit pe vremea lui Ezechia. Toate acestea duc la concluzia ca Mica a profetizat cu aproximatie intre 740 si 700 i.Hr.
  Sursa: Uniunea de Conferinte a Bisericilor Adventiste din Romania