Miere si suc de lamaie: beneficii

 Miere si suc de lamaie: beneficii
Pentru gatit se folosesc o multime de compusi naturali, dar unii aduc beneficii suplimentare, mai ales in anumite combinatii. Mierea si sucul de lamaie sunt doua astfel de ingrediente care ofera o gama larga de tratamente si beneficii, atunci cand sunt combinate. Consistenta groasa a mierii si calitatile acide ale sucului de lamaie sunt extrem de diferite, dar impreuna creaza un compus puternic.
Pierderea greutatii
Impreuna, mierea si lamaia ajuta la rezolvarea problemei greutatii si  a altor afectiuni ale organismului. O combinatie dintre aceste doua ingrediente ajuta la diminuarea colesterolului si elibereaza grasimea acumulata in corp, arderile fiind in timp. Amestecand o parte miere cu 2 parti suc de lamaie, intr-un pahar cu apa, creati o bautura sanatoasa, care poate fii consumata zilnic, de 2 ori pe zi, pentru a ajuta orice program de inbunatatire a sanatatii.
Usturime in gat
Una dintre simptomele comune ale racelii, gripei si infectiilor bacteriene este usturimea in gat. Alergiile, febra mare, vremea rece si aerul uscat pot conduce la aceasta afectiune des intalnita. Chiar daca exista medicamente pentru tratarea simptomelor, combinatia miere-lamaie poate fi la fel de eficienta, daca nu chiar mai puternica. Amestecati cate putin din fiecare si inghititi incet, permitandu-le sa creeze o pelicula pe suprafata gatului. Se poate lua acest amestec de mai multe ori pe zi, folosind aprox. o lingura pentru fiecare doza.
Ceai
Bautorii de ceai au profitat de mult timp de beneficiile gustului si texturii oferite de miere si lamaie. Ele pot fi adaugate separat sau impreuna intr-o ceasca cu ceai, pentru a-i accentua aroma. Ba mai mult, este posibil sa faci ceai doar din cele doua ingrediente. Rezultatul este o bautura dulce-acrisoara, calmanta si relaxanta. Amestecati 2 parti miere cu o parte suc de lamaie si o parte zahar. Adaugati mierea in apa fierbinte, apoi adaugati sucul de lamaie si amestecati. La final, adaugati zaharul si amestecati pana se dizolva toate ingredientele. Aceasta reteta este favorita multor consumatori de ceai, ajutand si la alinarea usturimii in gat.
Sursa:http://www.adventist.it