Mii de oameni se adună la Washington pentru un mars de rugăciune națională

 
  • Într-un eveniment organizat de Franklin Graham, aproximativ 50.000 de creștini s-au adunat sâmbătă la mall-ul național din Washington, DC, pentru a se ruga pentru națiune. „Părinte, țara noastră are probleme. Noi avem nevoie de ajutorul tau.” a spus Graham în rugăciunea sa.

Marșul de rugăciune a fost umbrit de anunțul președintelui Trump despre nominalizarea sa la Curtea Supremă, Amy Coney Barrett, și a primit puțină atenție mass-media.

Deși evenimentul a fost promovat ca nepolitic, iar participanților li s-a spus să nu aducă accesorii politice sau să poarte pălării sau tricouri cu mesaje politice, vicepreședintele Mike Pence și soția sa, Karen, au participat la prima parte a marșului. Când Pence a vorbit și s-a rugat, evenimentul a avut tonul unui miting politic.

După plecarea lui Pence, evenimentul a căpătat un caracter mai puțin politic și mai spiritual. Marșii  s-au  deplasat de la Memorialul Lincoln către alte șase locații ale mall-ului național, inclusiv memorialul celui de-al doilea război mondial,  monumentul Washingtonului,  Casa Albă, Muzeul Național al Afro-Americanului History and Culture,  Arhivele Naționale și  Capitolul SUA.

Fiecare dintre aceste locații a avut accente diferite de rugăciune. La Muzeul Național de Istorie și Cultură Afro-Americană (în ultimul timp infam pentru graficul de alb care a apărut pe scurt pe site-ul său), accentul a fost pus pe reconciliere națională. Fosta vedetă de baseball Darryl Strawberry și Alveda King, nepoata lui Martin Luther King, Jr., s-au rugat acolo.

În plus față de rugăciunile planificate de către liderii mitingului, multe grupuri de rugăciuni spontane de 5 sau 6 persoane s-au format în diferite locuri din mall.

Transmisia în direct a fost găzduită de guvernatorul Mike Huckabee și Cissie Graham Lynch, fiica lui Franklin Graham. Evenimentul a purtat în mod clar distribuția familiei Graham, dintre care mai multe au fost prezentate în mod proeminent, inclusiv sora lui Franklin, Ann Graham Lotz și doi dintre fiii lui Franklin Graham. În timpul pauzelor evenimentului, când participanții se deplasau de la un loc la altul, transmisia live conținea clipuri din numeroasele predici ale lui Billy’s Graham, inclusiv un eveniment din 1952 pe treptele clădirii Capitolului SUA.

Traducere