Nicio stanca nu-i prea inalta…

Nicio stanca nu-i prea inalta…
„Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile…” Matei 28:19
Ma numesc Matei Alina Daniela, am 19 ani si sunt membra in comunitatea Crivat, judetul Dambovita.
In randurile care urmeaza, am sa incerc sa prezint cate ceva din amintirile care mi-au mai ramas, din care nu se vor sterge niciodata.
Am avut privilegiul sa particip la o tabara de instruire „Explo-Simon 99”, unde am facut parte din grupa „Vulturul”. Cu aceasta ocazie doresc sa va salut, sa va urez mult succes si Domnul sa fie cu voi, cei care ati facut parte din grupele: Vulturul, Raza de soare, Nuca, Stupul, Conul si Floarea de colt. Multe multumiri si Ciocanitoarei care „a lucrat cu cap”, si ne-a ajutat foarte mult. Multumiri si Sarei si lui Ciprian care au fost mentorii Vulturilor.
Pentru o saptamana, prin comandamentul Ciocanitoarea, Isus ne-a chemat cu El si ne-a dus departe grijile si zgomotul lumii, la poalele muntilor, intr-o tabara de instruire, la Explo-Simon. Isus a coborat in inimile tuturor, devenind Prietenul nostru. Dragostea Lui a stralucit ca soarele si am explorat impreuna natura – creatiunea Sa. Am fost coplesiti de atata dragoste divina, de atata unitate frateasca si de minunile ceresti. Ne-am zis:
– Doamne, este bine aici; daca vrei, vom face trei colibe: una pentru comandament, una pentru bucatarese si una pentru noi, iar Tu vei veghea asupra noastra ca pe vremuri, in stalp de nor – ziua, si-n stalp de foc – noaptea.
Un mesaj de trimitere in lucrare
Pe cand vorbeam noi inca, un nor luminos ne-a acoperit cu umbra lui; in nor s-a auzit un glas care zicea:
– Stiu dorinta voastra de a ramane cu instructorii, cu grupele. Am mai vazut cum inimile voastre s-au schimbat si vad cat v-ati legat unul de altul. Da, e minunat sa fiti impreuna, copiii Mei, parca ati fi acasa.
Acasa… nu, voi inca nu sunteti acasa, dar promit ca in curand va voi lua cu Mine acasa. Rabdati inca putin si apoi vom explora impreuna multe galaxii.
Dar pana atunci, mergeti si faceti exploratori din toate neamurile, si invatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit. Invatati-i sa se orienteze in viata, sa fie uniti si organizati.
Sa nu lasati niciodata ca focul din inima lor sa se stinga, oferiti-le hrana spirituala de care au atata nevoie, ajutati-i sa respecte legile sanatatii si nu uitati sa le acordati primul ajutor nelasandu-i prada celui rau.
Invatati-i alfabetul cerului, mesajul codificat al rugaciunii. Descoperiti-le creatia Mea, puneti-o in inima lor si sa nu uitat ca Eu intotdeauna o sa vorbesc prin ea. Aratati-le semnele timpului si veti vedea ca e vremea sa revin.
Stiti, voi trebuie sa-i legati pe copii cu sfoara iubirii, iar nodul sa-l puneti pe crucea Mea ca, ramanand aproape de Mine, sa reflecte chipul Meu celor din jur.
Si inca ceva: invatati-i sa-si pregateasca rucsacul calatoriei spre cer cu tot ceea ce este necesar: cu dragoste, bucurie, pace, indelunga rabdare, bunatate, facere de bine, credinciosie, blandete si infranarea poftelor, iar in buzunar sa aiba temerea de Dumnezeu, ca astfel sa apeleze mereu le ea. Imbracati-i cu armura lui Dumnezeu… sa fie gata avand mijlocul incins cu adevarul, imbracati cu platosa neprinhanirii, avand picioarele incaltate cu ravna evangheliei. Pe deasupra tuturor acestora, dati-le scutul credintei, cu care vor putea stinge toate sagetile arzatoare ale celui rau. Sa nu uitati coiful mantuirii si sabia Duhului, care este Cuvantul lui Dumnezeu.
Nu va speriati ca raspunderea este prea mare pentru voi, caci iata, Eu sunt cu voi in toate zilele pana la sfarsitul veacului. Cu Mine, nici o stanga nu-i prea inalta…
Si mai e ceva: voi, instructorilor, robii Mei, pe care v-am ales din poporul ramasitei, prietenii Mei, voi pe care v-am luat din diferitele comunitati si pe care v-am chemat din localitati indepartate, carora v-am zis: „Voi sunteti robii Mei, va aleg si nu va lepad”, nu va temeti caci Eu sunt cu voi, nu va uitati cu ingrijorare; caci Eu sunt Dumnezeu vostru; Eu va intaresc, tot Eu va vin in ajutor. Eu va sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare.”
Ne-a mai spus: „Sculati si nu va temeti!”
Pentru Domnul, gata oricand
Impreuna ne-am hotarat ca pentru Domnul, vom fi gata oricand si ne-am depus inimile la picioarele Sale.
Era vineri seara cand am primit fagaduintele si asigurarea cerului si, plini de dragoste cereasca, am simtit ca suntem o inima si un gand. Ne-am angajat inaintea cerului ca prin harul lui Dumnezeu vom fi servi ai Lui, vom iubi pe oameni, vom ocroti natura si vom respecta legea exploratorului.
Cerul a coborat in mijlocul nostru cu pacea Sa si ingerii au plans de bucurie. In atmosfera aceasta, am fost investiti ca instructori de exploratori.
Dar iata ca ora despartirii a sosit si fiecare a trebuit sa plece la copiii care asteptau.
Pe cand coboram de pe munte, am auzit ca un ecou motto-ul taberei: „Nicio stanca nu-i prea inalta… Curaj!”
Matei Alina Daniela
Sursa: Revista „Experiente pe calea ingusta”