O Intamplare Neobisnuita

Dr. Mark era un oncolog foarte renumit si apreciat pentru realizarile sale in domeniul medical. Într-o zi a zburat la o conferință importantă într-un alt oraș unde urma să fie premiat cu un premiu special. Dar, la o oră după decolare, avionul,  a trebuit sa aterizeze de urgență pe cel mai apropiat aeroport. Doctorul a închiriat o mașină și a pornit in viteza spre conferința unde urma sa fie premiat. Cu toate acestea, la scurt timp dupa plecare, vremea s-a intunecat și a început o furtună puternică. Din cauza ploii torențiale, internetul sa interupt si navigatorul nu a mai mers, a luat-o pe contrasens, s-a invartit inainte si inapoi și in final s-a rătăcit. După două ore de condus și-a dat seama că era prea tarziu si nu mai putea ajunge la conferinta. Îi era foame și era teribil de obosit, așa că a decis să caute un loc unde să stea.

În final, a dat peste o casă mică. Disperat, a coborât din mașină și a bătut la ușă. O femeie a deschis ușa. El i-a explicat și i-a cerut să folosească telefonul. Femeia i-a răspuns că nu are telefon, dar el poate intra să aștepte până când vremea se îmbunătățește. Un doctor flămând, ud și obosit i-a acceptat oferta și a intrat. Femeia i-a dat ceai fierbinte și i-a spus că merge să se roage. Dr. Mark a zâmbit și a spus că el crede doar în hărnicie. În timp ce stătea la masă și bând ceaiul, doctorul privea o femeie în lumina slabă a lumânărilor în timp ce se ruga lângă pătuț. Doctorul a înțeles că femeia are nevoie de ajutor, așa că atunci când si-a terminat rugaciunea, el a întrebat-o:

– Ce anume vrei de la Dumnezeu? Crezi că Dumnezeu îți va auzi vreodată rugăciunile?

Femeia a zâmbit trist și a spus:

– Bebelușul din pătuț este fiul meu care suferă de un tip rar de cancer și există un singur doctor care-l poate ajuta, numele lui este Dr. Mark, dar nu am bani să mi-l permit, iar Dr. Mark,  locuiește destul de departe. Asa ca rugaciunea este singura mea speranta.  Dumnezeu încă nu mi-a răspuns rugăciunilor, dar știu că o va face… și nimic nu-mi va frânge credința.

Dr. Mark, a ramas uimit și-a pierdut darul vorbirii, a izbucnit în lacrimi șoptind:

– Dumnezeu este mare…

Și-a amintit tot ce i s-a întâmplase in ziua acea: defecțiunea avionului, ploaia torențială care l-a făcut să se rătăcească; și toate astea pentru că Dumnezeu nu doar i-a răspuns rugăciunii acestei femei, ci i-a dat lui o șansă să iasă din lumea materială și la ajutat sa vada altfel viata.

Încearca  să-i ajuți oamenii săraci, caci ei nu au decât rugăciunea…

 

Text preluat de pe Internet