O întrebare frecventa cu privire la divinitatea lui Hristos

 Nu invata Biblia ca Isus a fost "intaiul nascut" al intregii creatiuni si ca astfel, ca fiinta creata, nu putea exista impreuna cu Tatal din vesnicii?
 

Textul la care face referire intrebarea se gaseste in Coloseni 1:15 unde Isus este numit "Cel intai nascut din toata Creatiunea" . Cuvantul grecesc folosit aici este protokos insemnand Cel superior, Cel care are intaietate, Cel care are privilegiile si prerogativele lui Dumnezeu. Isus este intaiul nascut nu in ceea ce priveste timpul, ordinea cronologica, ci in sensul privilegiului. Toate privilegiile celui intai nascut Ii apartin Lui. David a fost cel de-al optulea fiu al lui Isai si, cu toate acestea, a fost numit intaiul nascut. Isus a declarat despre Sine ca este " Eu sunt" ( Ioan 8:58 ), insemnand Cel ce exista prin Sine insusi. El a spus:" inainte de Avraam a fost "Eu sunt". Profetul Isaia Il numeste "Parinte al vesniciilor" (Isa. 9:6 ). Mica declara ca obarsia ( originea ) Sa este din vesnicii ( Mica 5:2 ). Ioan afirma:" La inceput a fost Cuvantul si Cuvantul era cu Dumnezeu si Cuvantul era Dumnezeu" ( Ioan 1:1 ). Isus avea privilegiile si prerogativele lui Dumnezeu. El nu a considerat ca un lucru de apucat sa fie egal cu Dumnezeu in timp ce lumea era pierduta,astfel ca a parasit de bunavoie cerul pentru a deveni om. El a luat trup omenesc,S-a confruntat cu ispitele asa cum o facem si noi si a iesit biruitor in folosul nostru, in beneficiul nostru. ( Filip. 2:5-11; Evr. 2:14,17 )

______________________________

de Mark Finley. Copyright © 2007 – Articole Crestine. Toate drepturile rezervate. Folosirea acestui material se poate face urmand instructiunile din Ghidul de folosire.