Orezul negru – superaliment in lupta impotriva cancerului!

Orezul negru super aliment in lupta impotriva cancerului!

 
Mult mai ieftin  decât afinele , orezul  negru are mai multi  antioxidanţi anthocyaninici , vitamina E , mai puţin de zahăr şi mai multe  fibre decât afinele ,a subliniat  Adunarea Naţională  American Chemical Society (ACS)
Antioxidanţi   anthocyaninici  sunt promitatori în lupta împotriva cancerului , bolilor cardiace Doar o linguriţă de tărâțe de orez negru conţine mai multe elememte sănătoase :are mai multi  antioxidanţi anthocyaninici , vitamina E , mai puţin   zahăr şi mai multe  fibre decât se găsesc într-o linguriţă de afine,  Dacă fructele  de padure sunt renumite pentru a impulsiona sănătatea, de ce nu ar fi si  orezul brun ? În special, tărâțele de orez negru ar fi un material unic şi economic pentru a creşte consumul antioxidanţi.favorabili sanatatii?
Doar o linguriţă de tărâțe de orez negru conţine mai multe elemente favorabile pentru sănătate prin   antioxidanţi, decât se găsesc într-o linguriţă de afine, dar cu mai puţin de zahăr,mai multe fibre si vitamina E   . Producatorii  elimina doar exterioul păstăi   din orez negru pentru a produce orez brun.  Procedeul de rafinare a orezului brun scade valoarea nutritiva a orezului prin eliminarea completa a  ”tărâţelor”  ajungandu-se la  orezul  alb, care este mai puţin hrănitor..
Tărâțele  de orez, sunt îndepărtate, pentru a produce orez alb, conţin un nivel ridicat de gamma-tocotrienol, unul din compușii vitamina E şi antioxidanţi gamma-oryzanol, care sunt  liposolubile în  . Studiile au demonstrat că aceste elemente nutritive valoroase pot scădea nivelurile LDL (low-density lipoprotein colesterol) în sânge – cunoscut neoficial ca colesterol rau.
Oamenii de ştiinţă spun că: orezul brun  este mai sănătos decât cele de orez alb. Orezul negru este, probabil, chiar mai sănătos decât orez brun.
Sursa: American Chemical Society Copyright:  Medical News Today