Originea pamântului

Originea pamântului
Preşedintele Bisericii Adventiste, Jan Paulsen, vorbeşte despre originea Pământului
Răspunzând discuţiilor ce au loc în biserică, Preşedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea îi îndeamnă pe adventişti să folosească Scripturile pentru a-şi valida credinţa cu privire la origini.
Într-o declaraţie facută de pastorul Jan Paulsen, acesta a făcut apel la administratorii Bisericii, pastori, profesori şi scriitori, să exprime clar şi să reflecte poziţia Bisericii cu privire la creaţie, poziţie ce a fost formulată de către Comitetul Executiv al Conferinţei Generale în octombrie 2004. “Trebuie să nu ne permitem să ne îndepărtăm de Biblie în definirea valorilor noastre şi în a declara ceea ce credem” a spus acesta.
Iată declaraţia integrală a pastorului Jan Paulsen:
UN APEL
“Aduc această problemă înaintea dumneavoastră fiind conştient de existenţa unor discuţii care există în unele sfere, cu privire la credinţă şi ştiinţă, în mod deosebit cu privire la origini şi creaţiune.
Pentru noi ca şi comunitate, întotdeauna a fost deosebit de important să stăm aproape de Scriptură. Pentru credinţă, acesta este punctul de referinţă ultim. Nu ne putem îngădui o îndepărtare de Biblie în definirea valorilor şi în declaraţiile noastre.
Poziţia noastră ca Biserică în problema originilor este formulată clar, deşi în linii mari este prezentă peste tot în Convingerile noastre Fundamentale. Această poziţie este amplificată şi întărită de o declaraţie votată de Comitetul Executiv al Conferinţei Generale în cadrul Consiliului Anual din anul 2004. Pentru a ne reaminti detaliile acestei declaraţii, am inclus-o în acest apel:
• Susţinem categoric poziţia istorică şi biblică a credinţei într-o creaţiune literală, recentă, în şase zile, prezentată în document. • Facem apel ca documentul, împreună cu acest răspuns, să fie transmis de Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea din toată lumea, folosind toate canalele de comunicare disponibile şi în principalele limbi ale membrilor din întreaga lume.
• Reafirmăm înţelegerea adventistă de ziua a şaptea cu privire la caracterul istoric al Genesei 1-11: cele şapte zile ale creaţiunii au fost zile literale de 24 de ore formând o săptămână identică cu ceea ce experimentăm în prezent ca fiind o săptămână; şi, de asemenea, faptul că Potopul a avut un caracter global.
• Facem apel la consiliile şi profesorii instituţiilor adventiste de ziua a şaptea de la toate nivelurile să continue să susţină şi să apere poziţia Bisericii cu privire la origini. Aşteptarea noastră şi a părinţilor adventişti de ziua a şaptea este ca elevii să aibă parte de o expunere meticuloasă, echilibrată, riguroasă din punct de vedere ştiinţific, şi de afirmarea credinţei noastre istorice într-o creaţiune literară, recentă, în şase zile, fiind în egală măsură educaţi să înţeleagă şi să evalueze filosofiile alternative cu privire la origini, filosofii care domină lumea contemporană.
• Îndemnăm liderii Bisericii din întreaga lume să caute căi de educare a membrilor, în special a tinerilor care nu frecventează şcoli adventiste, în problemele implicate în doctrina creaţiunii. • Facem apel la toţi membrii familiei adventiste de ziua a şaptea din întreaga lume să proclame şi să transmită modul de înţelegere al Bisericii cu privire la doctrina creaţiunii, trăind în lumina ei, bucurându-se în calitate de fii si fiice ale lui Dumnezeu şi lăudându-L pe Isus Hristos – Creatorul şi Răscumpărătorul nostru.
Fac apel către toţi cei angajaţi în Biserica noastră în administrare, predicare, predare şi scriere să exprime clar şi să reflecte poziţia noastră ca şi comunitate cu privire la creaţiune. Suntem o comunitate de credinţă şi lumea credinţei este lumea în care puterile creatoare ale lui Dumnezeu sunt arătate în permanenţă. Uneori descoperirile ştiinţifice pot reflecta acest lucru, dar de cele mai multe ori nu o fac. Cu siguranţă, credinţa nu este subiect al descoperirilor ştiinţifice.
Permiteţi-mi să vă spun celor care predaţi în colegiile şi universităţile noastre că aveţi o sarcină deseori dificilă, dar sacră. Avem încredere în dumneavoastră în această poziţie. Este de la sine înţeles că pentru a realiza sarcinile în mod responsabil va trebui să vă conduceţi elevii într-o călătorie a descoperirilor din diferite discipline de studiu. Ei au nevoie să ştie cu ce se vor confrunta în profesia lor şi în viaţă. Ca parte a acestui exerciţiu, îi veţi expune şi elementelor şi conceptelor evoluţionismului. Acest lucru se înţelege. În calitate de pastor al dumneavoastră, fac apel ca atunci când îi duceţi pe studenţi într-o călătorie afară, să îi aduceţi în siguranţă înapoi acasă la sfârşitul zilei. Şi casa lor trebuie să fie întotdeauna în lumea credinţei. Le datoraţi aceasta studenţilor, i-o datoraţi lui Dumnezeu, părinţilor, Bisericii, şi vi-o datoraţi şi dumneavoastră ca şi credincios pentru a-i conduce în siguranţă în momentele dificile ale călătoriei lor.
Fac acest apel cu cel mai mare respect pentru integritatea şi abilităţile dumneavoastră profesionale, dar sunteţi sora şi fratele meu de credinţă şi împărtăşim un angajament comun faţă de Dumnezeu, Căruia trebuie să Îi aducem roadele muncii noastre. Mă rog ca El să ne ofere fiecăruia dintre noi puterea care însoţeşte credincioşia.”
Sursa: Adventist News Network