Exista mai multe teorii despre originea vietii dar in final toate se reduc la doua: evolutionismul si creationismul.
Evolutionismul este considerat stiintific. Ironia face ca tocmai stiinta sa demoleze efectiv aceasta teorie. Eu am crezut in evolutionism din toata inima si consideram ca numai fraierii pot crede intr-un Dumnezeu creator. Mai tarziu am ajuns la concluzia ca stiinta si evolutionismul n-au nici o legatura – vreau sa spun ca stiinta a spulberat efectiv aceasta teorie.
Atunci cum se face ca este cea mai in forta teorie despre originea vietii? Raspunsul este foarte simplu: ea devenit o IDEOLOGIE si s-a inradacinat efectiv in mintea oamenilor care nici macar nu-si mai pun problema ca adevarul ar putea sa fie altul. Stiu aceasta din propria experienta.
De ce este evolutionismul o aberatie din punct de vedere stiintific?
1 Complexitatea si Perfectiunea vietii: la intamplare? -Legea entropiei
In primul rind evolutionismul contrazice o lege fundamentala a fizicii: legea entropiei. Acesta lege este de un asa „bun simt” incat oamenii simpli o cunosc fara sa aiba habar de fizica. Legea Entropiei spune ca in orice sistem, lasat sa evolueze in mod spontan, gradul de dezordine creste (sau gradul de organizare scade).
Si cu asta practic s-ar putea pune punct evolutionismului: nu poate fi evolutie spontana de la simplu la complex, de la dezordine la ordine. Din contra, totul se dezintegreaza si se cere un mare efort din afara unui sistem pentru a-l mentine sa nu se dezintegreze. Asta de fapt vedem cu totii in viata noastra de toate zilele – nu este nici o filozofie.
Atunci cand ma uit la computerul tau, imi dau imediat seama ca in „spatele” lui se afla un creier super-inteligent (ca sa nu spun ca se afla o armata de oameni super-inteligenti, din mai multe generatii). Ei bine, dar poate a fost o evolutie: poate calculatorul a „evoluat” singur la tine pe birou. Ai crede asa ceva? Ei bine asta afirma teoria evolutionista. Oricum, in fata celei mai mai simple celule, un computer este zero. Un simplu fir de par este deja un „monstru de inteligenta”. Nici nu vreau sa comentez despre un organ, despre creier sau despre om in ansamblul lui.
Si culmea ignorantei: aceasta bijuterie inimaginabila care este viata a aparut intimplator, in cadrul evolutionismului.
Evolutionismul inseamna un sir de accidente intimplatoare care duc la aparitia unor structuri din ce in ce mai evoluate si mai complexe. In traducere libera ar fi cam asa: eu plec de acasa cu o masina Dacia 1300 si caut sa fac cu ea cat mai multe accidente, fiindca voi ajunge la spital cu un Mercedes ultimul tip. Cu cat intru in mai multi copaci cu atit Mercedesul meu va fi mai evoluat si mai performant.
Intimplarea este prin definitie oarba. Daca „cineva” ORB (actionind pur si simplu la intimplare) a putut sa creeze un om atunci cum se face ca miliarde de creiere INTELIGENTE (care nu actioneaza la intimplare) nu sunt in stare sa creeze nici macar o singura si cea mai banala celula. Aceasta este provocarea mea pe care o adresez evolutionistilor.
Imagineaza-ti pe „cineva” orb si lipsit de creier care construieste ceva la intimplare, si apare computerul tau. Un adevarat fleac, te gindesti tu, si cand vrei sa faci si tu la fel vezi ca nu esti in stare sa faci nici macar cel mai banal tranzistor. Nu cumva acel „cineva” orb si fara creier are un SUPER-CREIER?
Cea mai plastica imagine a evolutiei nu-mi apartine dar mi-a placut foarte mult: un urias morman de fiare vechi care este rascolit din cand in cand de un uragan. Dupa un timp suficient de lung (cat vor evolutionistii de lung) acolo va apare un avion BOEING. Asta este teoria evolutionista in doar 2 fraze.
2 Conditiile mediului extern sau Mutatiile genetice
Se cunosc experientele facute in Rusia sovietica pentru a demonstra teoria evolutionista.
Ei erau convinsi, ca modificand conditiile externe in mediul de viata vor determina modificari adaptative (evolutive) la animalele de experienta. Zis si facut: au luat sobolani si le-au taiat coada la zeci de generatii successive, asteptind cu nerabdare sa apara noua generatie „adaptata” de sobolani, fara coada. Bineinteles ca acestia n-au aparut, fiindca n-au cum sa apara. Astazi se stie ca orice modificare a unei specii presupune o modificare in codul genetic. Astfel teoria evolutionista a fost fortata de noile descoperiri sa „evolueze” si ea: evolutia a avut loc(zic evolutionistii acum) prin modificari repetate ale programului genetic. Cum? Cea mai puternica sursa de mutatii genetice o constituie radioactivitatea- radiatii cosmice, radioactivitatea naturala a pamintului, etc.
Dar tot astazi se stie ca mutatiile genetice sunt cauza numai de dezastre in cadrul oricarei specii. Nici o problema pentru evolutionisti- asta este o problema minora, zic ei. Asa functioneaza ipocrizia umana in fata unor argumente evidente: si asta numai pentru a apara o ideologie, nu o stiinta.
Dovada ipocriziei: 1986- Cernobil. Norii radioactivi sunt deasupra Europei. Un enorm scandal international. Deja se anticipeaza nenorocirile care vor fi prezente, copiii care se vor naste cu malformatii, etc. (Astazi se vad bine, in special in Romania, rezultatele „evolutiei” determinata prin mutatiile genetice din 1986.)
De ce nu s-au bucurat domnii evolutionisti? Era o sansa rara ca specia umana sa mai evolueze putin. Ma irita foarte mult aceasta lipsa de consecventa: cand este vorba de filozofii si teorii savante atunci argumentele logice si evidente sunt considerate „minore” pentru ca trebuie aparata ideologia unanim acceptata. Dar cand este vorba de propria piele atunci, brusc, oamenii devin extrem de realisti si practici. Nimeni nu se gindeste la evolutie ci este terorizat de gindul ca sotia lui este insarcinata si copilul lui ar putea fi un monstru, sau in cazul mai fericit ar putea „scapa” cu o malformatie, o leucemie, …
Dovada ipocriziei: 1986- Cernobil. Norii radioactivi sunt deasupra Europei. Un enorm scandal international. Deja se anticipeaza nenorocirile care vor fi prezente, copiii care se vor naste cu malformatii, etc. (Astazi se vad bine, in special in Romania, rezultatele „evolutiei” determinata prin mutatiile genetice din 1986.)
Am fost de atit de multe ori uimit de lipsa de onestitate si consecventa incat acum am o senzatie stranie cand vad mereu cum oamenii succesc lucrurile in functie de interese, de chef, …
3 Lipsa elementelor de tranzitie (verigile lipsa)
Un element interesant, care nu poate fi explicat de evolutionism, este lipsa sistematica (mai corect spus, lipsa totala) a elementelor de tranzitie intre diferitele stadii evolutive.
Cum se face ca nu exista nici o creatura care sa faca legatura intre intre 2 stadii succesive de evolutie? Nu exista nici o fiinta cu jumatate innotatoare-jumatate picior (peste- reptila), nici o fiinta cu jumatate picior- jumatate aripa (reptilo-pasare ), etc.
Toate speciile de plante si animale sunt net diferentiate unele de altele, fara elemente de tranzitie intre ele. Faptul ca nu exista elemente de tranzitie vii n-ar fi singura problema; problema este ca nu exista nici macar o singura fosila de tranzitie, desi exista nenumarate fosile din speciile gata diferentiate, de sine statatoare. Pentru a explica aceste verigi lipsa se fac eforturi disperate (la nivelul teoriilor „savante”) pe care nu le-ar crede nimeni, daca ar trebui sa implice propria persoana, in mod practic, concret si riscant.
4 Calculul probabilitatilor aplicat pentru structuri vii
Foarte sugestive sunt calculele de probabilitate care arata ce sanse sunt sa se formeze la intimplare diferite structuri organice. De exemplu s-a calculat sansa formarii, la intimplare, a unei singure molecule de hemoglobina: daca tot universul cunoscut ar fi umplut cu aminoacizii care intra in structura acestei molecule si ar fi comprimati puternic, atunci ar fi posibil (dar nu este sigur) sa se formeze o molecula de hemoglobina. Observa ca am spus aminoacizi, nu atomi, adica deja am presupus existenta unor structuri mai complexe, intr-un volum ENORM, si in niste conditii care nici nu au existat si nici nu pot exista.
Daca as compara o celula cu o casa, atunci o molecula de hemoglobina pot spune ca este un simplu „pres de sters picioarele” in comparatie cu fenomenala complexitate a celulei. Gindeste-te ce inseamna insa o celula in comparatie cu organismul uman si ce inseamna o molecula de hemoglobina pe langa acesta. Daca sansele formarii unei simple molecule de hemoglobina sunt practic nule atunci ce sa mai vorbim despre aparitia la intimplare a unei fiinte vii.
5 Similaritatea elementelor subatomice si atomice in univers
O intrebare interesanta a pus Maxwell, apropo de evolutie. Maxwell a fost un matematician si fizician de mare clasa, care a dat, printre altele extraordinara ecuatie de propagare a undelor electromagnetice, o ecuatie de o frumusete si o complexitate remarcabile. Iata ce spune el: „In ceruri noi descoperim stele atat de indepartate incat nici un obiect material nu a putut trece vreodata de la una la alta, si totusi lumina care provine de la ele ne spune ca fiecare dintre ele este construita din molecule de acelasi fel ca si cele pe care le gasim pe pamint! Nu poate fi gasita o teorie a evolutiei care sa explice similaritatea moleculelor. Pe de alta parte, egalitatea exacta a fiecarei molecule cu toate celelalte de acelasi fel, da caracterul esential al unui produs creat si exclude ideea …evolutiei”
Cu alte cuvinte evolutia nu poate explica de ce protonii, neutronii, electronii, …, sunt pretutindeni aceiasi in univers, de ce toti atomii si moleculele sunt similare (identice) in univers.
6 Observatii astronomice
Iata cateva mici observatii astronomice care dau peste cap teoriile evolutioniste.
-1 Rotatiile axiale ale planetelor Uranus si Venus sunt opuse celorlalte planete ale sistemului solar. Acest lucru nu poate fi explicat prin nici o teorie evolutionista deoarece toate planetele ar trebui sa aiba acelasi sens de rotatie conform evolutionismului.
-2 Multe planete au mai multi sateliti care orbiteaza in jurul lor. O treime din acesti sateliti au, insa, sensul miscarii de revolutie in sens opus fata de ceilalti sateliti- fapt imposibil de explicat prin teoria evolutionista.
-3 Dupa aselenizare s-a constatat ca structura rocilor lunare este foarte diferita de structura rocilor pamintene. Dar conform evolutionismulu, Luna s-a desprins din Pamint- deci ar trebuui sa aiba practic o structura asemanatoare. (atomii sunt identici dar structurile sunt altele- de exemplu diamantul si carbunele sunt ambele alcatuite din elementul carbon, dar structura lor este total diferita). Singura concluzie inteligenta este ca Luna si Pamintul au origini diferite!
Este ca si cum Dumnezeu ar fi lasat „semne de intrebare” pentru cei care vor sa gandeasca singuri despre ordinea si logica lucrurilor- toate aceste semne (care de altfel sunt foarte multe) indica faptul ca in spatele universului asa cum il cunoastem noi sta CINEVA de o forta si inteligenta care depasesc orice imaginatie.
7 Moralitate sau „Legea pumnului”?
O ultima observatie despre inconsecventa evolutionistilor: majoritatea dintre ei se pretind a fi foarte morali, pacifisti, etc. Dar evolutionismul se bazeaza pa selectia naturala: adica cel mai tare supravietuieste si cel mai slab este eliminat. „Legea junglei” este legea evolutiei: nici un fel de moralitate,
dreptate sau sensibilitate.Cred ca am discutat deja suficient despre teoria evolutiei. S-ar putea scrie tratate intregi despre aberatiile acestei teorii. Dar nu este necesar. Ca sa verifici daca un drum are o directie gresita nu este necesar sa-l analizezi milimetru cu milimetru. Este suficient sa observi ca drumul este infundat.
Consider ca cele cateva observatii facute pana acum sunt relevante si arata ca evolutionismul mai mult pune probleme decat sa rezolve vreo problema. Personal, pentru a crede in evolutionism, imi trebuie infinit mai multa credinta decat pentru a crede in Dumnezeu. Daca am stabilit ca evolutionismul este fals atunci, prin excludere, singura varianta ramasa este creationismul. In plus, creationismul este puternic sustinut de multe argumente stiintifice, si in articolele vitoare vom analiza cateva dintre ele.
Robert Neacsu,
Senior aircraft design engineer, Ph.D
Airbus, Hamburg, Germany
______________________________
de Robert Neacsu, Ph.D. Copyright © 2007 – Articole Crestine. Toate drepturile rezervate. Folosirea acestui material se poate face urmand instructiunile din Ghidul de folosire.