Pace in lume

Pace in lume

 
Lumea noastra este caracterizata de tensiuni internationale, exploatare, haos economic, terorism frecvent si apeluri repetate la arme. Aceste ostilitati si incertitudini pun in pericol pacea si civilizatia acestei planete. Ele creeaza obstacole in calea marturiei crestine dincolo de granite si au tentinta de a inhiba evanghelizarea. Ele pot conduce la restrictii fata de libertatea religiosa.
Cand sunt confruntati cu aceasta lume furtunoasa si confuza, constiinta adventistilor de ziua a saptea este trezita. Delegatii la cea de-a 53-a sesiune a Conferintei Generale, au invitat pe copiii lui Dumnezeu din toate natiunile, sa se roage intr-un mod serios, pentru pacea lumii si pentru tinerea in frau a vanturilor de vrajba si razboi. Adventistii, prin principii si exemplu, trebuie sa ia pozitie si sa lucreze pentru pace si buna invoire intre oameni – si in acest fel ei vor fi cunoscuti ca oameni care fac pace si construiesc poduri de legatura.
Noi chemam pe adventistii de ziua a saptea si pe toti oamenii de buna credinta sa ajute la crearea unei atmosfere de cooperarare si fratietate, sa conduca la schimburi intre diferite culturi si sisteme ideologice si la o mai buna intelegere intre oamenii din toate rasele, credintele si orientarile politice.
Deoarece timpul este scurt si prin prisma nenumaratelor oportunitati deschise poporului lui Dumnezeu pentru marturie si inaintarea Evangheliei, in timp ce situatia pre-apocaliptica este inca predominanta, noi chemam urgent pe fiecare copil al lui Dumnezeu, sa participe in programul evanghelistic stabilit si lansat pa toate continentele si condus de Duhul Sau.
Aceasta declaratie a fost adoptata la sesiunea Conferintei Generale desfasurata la Dallas, Texas, in aprilie 1980.
Sursa: www.adventist.ro