Paianjenul si plasa lui

Paianjenul si plasa lui  

VIETUITORELE „VORBESC”
Daca ne uitam cu atentie la o panza de paianjen, constatam ca este alcatuita din doua tipuri de fire: unele mai goase si nelipicioase, care alcatuiesc un fel de schelet al panzei si intre ele altele mai subtiri si lipicioase.
Cele doua tipuri de fire au doua roluri distincte: pe cele groase se deplaseaza paianjenul pentru a nu se prinde in propria plasa, iar cele lipicioase captureaza prada.
Teoria evolutionista sustine ca animalele evolueaza treptat, deci cele doua tipuri de fire ar fi trebuit sa apara pe rand.
Numai ca in cazul in care ar fi aparut mai intai firele lipicioase, paianjenul s-ar fi prins in propria plasa, iar in cazul in care ar fi aparut mai intai firele nelipicioase, ar fi murit de foame pentru ca nu ar fi putut prinde alte insecte. In ambele cazuri, vedem ca paianjenul nu ar fi putut supravietui pentru a evolua ulterior spre alte forme.
Asadar, paianjenul trebuie sa fi fost capabil de la inceput sa secrete ambele tipuri de fire, ceea ce contrazice teoria evolutionista si confirma faptul ca speciile au fost create de un Creator inteligent, care le-a dotat cu tot ce le era necesar pentru a trai.
sursa: http://www.creationism.info.ro/blog101/Painza-de-paianjen.htm
Scris de Viorel Dascalu
Sursa: www.imaginealuidumnezeu.ro