Răspunsul este da, dar trebuie făcute nişte precizări şi prezentate nişte explicaţii. Suntem invitaţi uneori (probabil, în medie, o dată pe an) să trimitem “observatori” (sau echivalentul acestora) la întâlnirile sau alte conferinţe ale WCC. Deoarece WCC, aşa cum fac şi alte membre al Comuniunii Creştine Mondiale, recunoaşte Conferinţa Generală a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea ca membră a Comuniunii Creştine Mondiale, invită Conferinţa Generală să trimită un “consilier” la întâlnirile Comitetului Central.
Această categorie de invitaţi, care nu sunt delegaţi, ne oferă posibilitatea de a fi informaţi cu privire la planuri şi evoluţii şi de a ne face cunoscut punctul de vedere într-o manieră politicoasă dar onestă. Ei ne ajută de asemenea să cunoaştem şi chiar să ne împrietenim mai bine cu unii dintre cei mai importanţi lideri religioşi din lume. Ca o consecinţă, adventiştii sunt la nivel internaţional din ce în ce mai respectaţi ca membri ai unei biserici importante care trebuie luată în serios şi care nu trebuie considerată drept o sectă izolaţionistă şi eretică. S-au făcut progrese importante, deşi mai avem încă multe de făcut.
NOTA:
Aceaasta întrebare și răspunsul aferent este preluat din cartea „101 Intrebări pe care și le pun adventiștii” scrisă de John Graz și Bart Beach. Întrebările din această carte sunt reale, trimise de către membri ai Bisericii. Cu toate acestea, răspunsurile nu se consideră a fi replici oficiale.
John Graz şi Bert Beach nu au pretenţia de a oferi soluţii infailibile sau de a reprezenta ultimul cuvânt. Însă, având în vedere experienţa bogată în cadrul denominaţiunii, pe cea de conducători şi educaţia lor, ei au oferit răspunsuri bine gândite şi interesante la multe întrebări şi probleme propuse.
Sursa: www.adventist.ro