Pasadena amenință membrii Bisericii cu 1 an de închisoare pentru participarea la slujba.

Orașul Pasadena, California, amenință o biserică locală cu amenzi, închisoare și chiar închiderea bisericii pentru încălcarea restricțiilor guvernamentale care interzic serviciile de cult în interior.

Adunarea, Harvest Church, a intentat un proces în iulie împotriva statului California pentru restricții și a continuat să se întâlnească în interior. Liderii bisericii au spus că participanții  poarta măști și că scaunele sunt configurate astfel încât oamenii să fie distanțați social. De asemenea, temperaturile sunt luate atunci când persoane fizice  intră în clădire, potrivit instructiunilor statului California..

Săptămâna trecută, procurorul șef adjunct al orașului Pasadena i-a trimis pastorului bisericii Harvest Che Ahn o scrisoare, amenintand cu  amenzi și până la un an de închisoare pentru oricine participă la un serviciu viitor. Scrisoarea amenință și „închiderea potențială a Bisericii”.

Bisericile din cea mai mare parte din California au voie să se întâlnească doar în aer liber, cu condiția să se distanțeze social.

„Avem informații conform cărora Biserica dvs. desfășura servicii bisericești interioare  unde participa de la 50 până la 100 de persoane sau mai mult”, se arată în scrisoarea din 13 august. „De asemenea, s-a menționat că persoanele care au participat la slujbe, precum și personalul bisericii, nu respectau ordinele guvernamentale relevante privind distanțarea socială sau purtarea măștilor de protecție. Toate acestea sunt încălcări ale legii” spune scrisoarea.

„… Această scrisoare doreste sa va aminteasca, că încălcările acestor ordine sunt de natură penală. Fiecare zi încălcată este o încălcare separată și poartă cu ea o posibilă pedeapsă de până la un an de închisoare și o amendă pentru fiecare încălcare. Mai important, aceste încălcări supun enoriașii, personalului și publicului larg, la expunerea potențială la aceast virus letal. Respectarea  acestor restrictii nu este discretionara, ci este obligatorie. Orice încălcare în viitor expune biserica, proprietarii, administratori, operatorii, personalul și enoriașii la sancțiunile penale menționate, precum și la închiderea potențială a Bisericii . ”

Avocatul Libertății, care reprezintă biserica, spune că restricțiile statului și ale orașului încalcă libertățile  religioase ale cetatenilor cat si drepturile lor constitutionale.  „Orașul Pasadena, si Guvernatorul Gavin Newsom, încurajează mii de oameni să se adune pentru proteste în masă,  considernd închinarea personală ca o infracțiune”, a declarat fondatorul și președintele Liberty, consilier Mat Staver. „Aceste acțiuni ale orașului Pasadena și ale guvernatorului Gavin Newsom sunt asemănătoare regimurilor străine represive. In America  Primul amendament garantează libertatea religiei pe care statul nu îl poate încălca, el nu poate inchide bisericii si nu poate incarcera pastorii sau enoriasii unei biserici. „

Traducere de, John Raceala