Pastorul si Ateul

Odata un pastor si un barbier ateu se plimbau printr-un cartier saracacios al orasului. Barbierul i-a spus pastorului:
-Iata de ce nu pot sa cred intr-un Dumnezeu iubitor. Daca Dumnezeu ar fi asa de bun cum spui tu, atunci nu ar permite aceasta saracie, boli si mizerie. Nu ar ingadui ca acesti saraci sa fie dependenti de droguri si alte obiceiuri care le distrug caracterul. Nu, nu pot sa cred intr-un Dumnezeu care ingaduie toate aceste lucruri.
Pastorul a tacut pana s-au intalnit cu un barbat foarte neingrijit si murdar. Parul ii atarna peste umeri si avea o barba groasa de un centimetru.
Pastorul a spus:
-Nu esti un barbier prea bun, pentru ca, daca ai fi, nu ai permite ca un om ca acesta sa traiasca in acest cartier fara sa fie tuns si barbierit.
Indignat, barbierul a raspuns:
-De ce ma invinovatesti pe mine pentru starea acestui om? Nu pot sa fac nimic. Nu a venit niciodata la frizeria mea, caci l-as aranja si ar arata ca un domn adevarat.
Privindu-l patrunzator pe barbier, pastorul a spus:
-Atunci nu-L invinovati pe Dumnezeu ca ii lasa pe oameni sa continue sa traiasca in caile lor rele, desi El ii invita mereu sa vina si sa fie mantuiti. 

Culegere de: Ionica Raceala

______________________________

de Ionica Raceala. Copyright © 2007 – Articole Crestine. Toate drepturile rezervate. Folosirea acestui material se poate face urmand instructiunile din Ghidul de folosire.