Peste jumatate din populatia globului este obeza

In pofida parerii generale, obezitatea nu este apanajul exclusiv al tarilor bogate. Recent a avut loc un studiu deosebit de interesant, in care medici generalisti din 63 de tari alesi prin tragere la sorti, au fost solicitati sa cantareasca si sa masoare pacientii lor.

Acesti medici care practica in orase sau la tara, au investigat pacientii lor inregistrand greutatea, inaltimea si starea lor generala. Analizand aceste date, autorul principal al acestei anchete, Berverly Balkau, de la institutul francez de studii lNSEM, a constatat ca intre 50% si 60% din populatia mondiala este supraponderala sau obeza.

Analizele arata ca 56% dintre barbati au un tur de talie mai mare de 94 cm, iar 71% dintre femei unul superior a 80 de cm. In acelasi timp se semnaleaza o crestere semnificativa a incidentei diabetului si bolilor cardiace.

Se estimeaza ca la barbati un tur de talie marit cu 14 cm, creste riscul bolilor cardiovasculare cu 35%. La femei o marire de 15 cm produce o crestere a aceluiasi risc cu 40%.

Ora Profetica Semnele Sfarsitului – Intercer